ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Οι θέσεις των αντισταθμιστικών για τα φράγματα του Αχελώου παρουσιάστηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο (video)

Τις θέσεις τριών Δήμων όσον αφορά το ζήτημα των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από τη λειτουργία των Μεγάλων Υδροηλεκτρικών Σταθμών του Συγκροτήματος Αχελώου, παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου Μίμης Σκορδόπουλος.

Το συγκεκριμένο ζήτημα είχε θέσει, για μία ακόμη φορά,ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, με τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας Αποστόλη Κοιμήση και τον Δήμαρχο Αγράφων Θεόδωρο Μπαμπαλή κατά την 5η ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες στην Φιλιππιάδα.

Τότε πρότειναν τη διεξοδική διερεύνηση των λόγων αποκλεισμού των Μεγάλων ΥΗΣ από την επιβολή του ανταποδοτικού τέλους σε αντιδιαστολή με τους Μικρούς ΥΗΣ και τη δυνατότητα νομοθετικής παρέμβασης που θα άρει αυτόν τον άδικο αποκλεισμό.

Η επίσκεψη στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δημόσιας παρουσίασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καίριων ζητημάτων, τα οποία έχει επεξεργαστεί το Δίκτυο τα προηγούμενα χρόνια. Τον Δήμο Αγρινίου εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Μίμης Σκορδόπουλος,ο οποίος είναι ο Γεν. Γραμματέας του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button