ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας: Ψήφισμα στο Περιφερειακό κατά των βιορευστών στις Φυτείες

Η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία λέει για άλλη μία φορά “όχι” στα βιορευστά και τονίζει ότι ο δρόμος του αγώνα περνάει απ’ τις Φυτείες. Σε αυτή της την ανακοίνωση γνωστοποιεί ότι αύριο, Παρασκευή 28 Ιουνίου, θα ζητήσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ψήφισμα κατά της εγκατάστασης των μονάδων στις Φυτείες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Ο δρόμος του αγώνα περνάει απ’ τις Φυτείες..! ΟΧΙ ΣΤΑ ΒΙΟΡΕΥΣΤΑ!

Έχει περάσει καιρός πολύς που οι κάτοικοι των Φυτειών και του Ξηρομέρου αγωνίζονται για να ακουστεί η φωνή τους, για να επικρατήσει η λογική στον τόπο τους , που πλήττεται από την απόφαση της αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νησιών να εγκαταστήσει εκεί μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών άγνωστης σύνθεσης και προέλευσης.

Έχουν διατυπωθεί όλα τα επιχειρήματα και σε κάθε επίπεδο και δείχνουν περίτρανα ότι από την εγκατάσταση των τριών μονάδων καύσης βιορευστών, που θα λειτουργεί όλο το 24ωρο για 365 ημέρες το χρόνο, εκπέμποντας επικίνδυνους ρίπους και θα πληγούν:

1. Ηοικονομία της περιοχής που είναι αμιγώς γεωργική.
2. Ο υδροφόρος ορίζοντας και θα μολυνθείκαθ’ ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονται εγγύτατα της λίμνης Οζερός.
3. Τ ο μοναδικό την Ευρώπη βελανιδοδάσος που βρίσκεται στην περιοχή.
Σημειωτέον η λίμνη ο Οζερός και το βελανιδοδάσος Ξηρομέρου είναι περιοχές natura.
4. Η υγεία των κατοίκων φυτειών αλλά και των άλλων οκτώ χωριών που γειτνιάζουν( Παπαδάτου, Αετός, Μπαμπίνη, Μαχαιράς, Χρυσοβίτσα, Πρόδρομος, Αγράμπαλα, Σκουρτού) κι ακόμη μακρινότερων περιοχών ανάλογα με την ένταση και διεύθυνση των ανέμων.
5. Πρέπει να σημειωθεί επίσης πως αγνοήθηκε η γνώμη της τοπικής κοινωνίας(Τοπικό ΣυμβούλιοΦυτειών , Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου, Επιτροπή περιβάλλοντος και Φυσικών πόρων της Περιφέρειας Δ.Ε), που τοποθετείται αρνητικά ως προς την εγκατάσταση τέτοιων μονάδων.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ζητάει από την αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νησιών και από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, να ακυρώσουν τις αδειοδοτήσεις εγκατάστασης μονάδων καύσης βιορευστών στις Φυτείες. Αύριο 28 Ιουνίου 2019 θα ζητήσει ομόφωνο ψήφισμα από Περιφερειακό Συμβούλιο Δ.Ε. για την μη εγκατάσταση αυτών των μονάδων στην περιοχή των Φυτειών.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ θα συνεχίσει να αγωνίζεται με κατοίκους της περιοχής μέχρι την τελική δικαίωσή τους.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠ’ ΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ!
ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΥΣΗΣ ΒΙΟΡΕΥΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close