ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Αντίσταση Πολιτών: Να συζητηθούν στο Περιφερειακό οι απολύσεις στον “Νηρέα”

Με αίτημα προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ.Ε. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, η Περιφερειακή παράταξη “Αντίσταση Πολιτών δυτικής Ελλάδας”, ζητά την συζήτηση του θέματος των μαζικών απολύσεων στην επιχείρηση Νηρέας στον Αστακό.

Το αίτημα:


“Κύριε Πρόεδρε,

Η περιφερειακή παράταξη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ καταθέτει αίτημα συζήτησης εκτός ημερήσιας διάταξης στην 10η συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου με θέμα: Απολύσεις των 32 εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες ΝΗΡΕΑ ΄΄ , η θέση του περιφερειακού συμβουλίου-περιφερειακής αρχής.

Για ενημέρωση

Η διοίκηση της εταιρίας ιχθυοκαλλιέργειες ΝΗΡΕΑΣ στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, προχώρησε σε αδικαιολόγητη απόλυση 32 εργαζόμενων ,απροειδοποίητα, αφήνοντας εμβρόντητους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Οι απολυμένοι βρίσκονται σε απόγνωση αφού αντιμετωπίζουν άμεσα το φάσμα της ανεργίας, της φτώχιας και της απελπισίας.

Οι ιχθυοκαλλιέργειες ΝΗΡΕΑΣ επικαλούνται ΄΄εκ των υστέρων΄΄! θάνατο εργαζόμενου πριν δύο χρόνια ως δήθεν τεκμήριο του αντιεπαγγελματισμού των εργαζόμενων φυλάκων, μετά από πολλά συναπτά χρόνια εργασίας τους ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζονται να αναθέσουν τη φύλαξή τους σε μεγάλη εταιρία security G4S. Είναι τραγικό στην σημερινή ειδικά συγκυρία η επιχείρηση να αποφεύγει να δώσει απαντήσεις στα δίκαια συνδικαλιστικά αιτήματα των εργαζόμενων που έχουν να κάνουν με την υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο της εργασίας τους, είναι επίσης απίστευτα απάνθρωπο να φορτώνει επιπλέον το θάνατο του εργαζόμενου στον αντιεπαγγελματισμό, ψάχνοντας με έωλα επιχειρήματα ώστε να καλύψει τις ευθύνες της και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ζούμε καθημερινά την ανεργία ειδικά σε μια εποχή που η Πανδημία έχει συρρικνώσει το πενιχρό εισόδημα και συνολικά σε τεράστιο βαθμό τις τοπικές οικονομίες (περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι πρώτη σε ανεργία).

Σε αυτή την συγκυρία οι ιχθυοκαλλιέργειες ΝΗΡΕΑΣ έρχονται με αναμφισβήτητο κυνισμό και κοινωνική αναλγησία να αφήσουν στο δρόμο τους 32 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους παρά και ενάντια στις υποσχέσεις του Πρωθυπουργού ότι δε θα υπάρξουν απολύσεις λόγω της ειδικής κατάστασης της πανδημίας του κορονοϊού.

Καλούμε το περιφερειακό συμβούλιο αλλά και την περιφερειακή αρχή με απόφασή μας να παρέμβουν άμεσα για την ανάκληση αυτών των απολύσεων . Καλούμε τον Περιφερειάρχη να αναλάβει πρωτοβουλίες παρέμβασης σε θεσμικούς φορείς της αυτοδιοίκησης ( Δήμο Ξηρομέρου κά΄),αλλά και σε Κυβερνητικό επίπεδο ώστε να υπάρξει άμεσα λύση.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Βασίλης Χατζηλάμπρου –Κώστας Κούστας“.

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button