ΕξελίξειςΠολιτική

Αντιπροσωπεία της ΔHM.AΡ. στο Δημαρχείο Ναυπάκτου

po-dimar-nafpaktos

 

Συνάντηση, με συζήτηση εφʼ όλης της ύλης για θέματα που αφορούν το Δήμο Ναυπακτίας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Ναυπάκτου, ανάμεσα σε αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, παρουσία της βουλευτού Νίκης Φούντα και των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής κ.κ. Παύλου Παναγιωτόπουλου, Τάσου Αγγελόπουλου και Μιμίκας Μαστραπά, και στον δήμαρχο της πόλης κ. Μπουλέ και την αντιδήμαρχο κα Ζιαμπάρα.

Τα ζητήματα που κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν το Οικιστικό της Ναυπάκτου, πολυετές πρόβλημα που η σοβαρή καθυστέρηση στην οριστική διευθέτησή του αποτελεί εμπόδιο στην πολυπόθητη  κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της πόλης, καθώς και οι σχετικές καθυστερήσεις που αφορούν το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του τέως Δήμου Αντιρρίου, αλλά και την αξιοποίηση των εργοταξιακών χώρων της Γέφυρας στο Αντίρριο, θέμα που έχει αναδειχθεί επανειλημμένως με κοινοβουλευτικές ερωτήσεις από την Δημοκρατική Αριστερά, χωρίς απάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών. Επίσης, συζητήθηκαν  οι μεγάλες δυσκολίες στην οριοθέτηση των λεγόμενων «στάσιμων Οικισμών» του Δήμου.

Το ιδιαιτέρως σημαντικό πρόβλημα της στέγασης των μαθητών της πόλης, τέθηκε επί τάπητος, με αναφορά στις προσπάθειες που είχαν γίνει στο παρελθόν από πλευράς του Δήμου μαζί με τη βουλευτή προς το Υπουργείο Παιδείας, οι οποίες, όμως, δεν έχουν ακόμη καρποφορήσει παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με αναφορά στην επικείμενη αξιοποίηση του κτιρίου που στεγαζόταν η ΔΟΥ Ναυπάκτου στο κέντρο της πόλης και τη σχετική ερώτηση στη Βουλή από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Οι ανεπάρκειες σε προσωπικό και υποδομές στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου ήταν το τελευταίο θέμα που σχολιάστηκε εκτενώς και αποφασίστηκε να γίνει κοινοβουλευτική παρέμβαση.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη διαβεβαίωση από πλευράς της κυρίας Νίκης Φούντα και της Δημοκρατικής Αριστεράς για άμεση κινητοποίηση με κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και παρεμβάσεις που θα αφορούν τα προαναφερθέντα χωροταξικά θέματα και κυρίως το Οικιστικό, μετά και από τις υποδείξεις του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ναυπάκτου. Σε επίπεδο γενικότερης συνεργασίας, αποφασίστηκε η συνέχιση μιας από κοινού προσπάθειας για την επίλυση των μεγάλων ή μικρότερων προβλημάτων του Τόπου, για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής της καθημερινότητας των κατοίκων του Δήμου, αλλά και της πολυπόθητης ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, μιας περιοχής με τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button