Αυτοδιοίκηση

Αντιπολίτευση: Λάθος Κωνσταντάρα η σύγκρουση με την Περιφέρεια για την σύμβαση οδικού έργου

dimotiko-symvoulio-thermou-3
Για “πομφόλυγες  της  διοίκησης  του δήμου  Θέρμου”, κάνει λόγο η δημοτική παράταξη “Αξιοπιστία και Προοπτική για τον Δήμο Θέρμου”μετά την υιοθέτηση από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου διαφορετικής απόφασης σε σχέση με την πρόταση του Δημάρχου,  σχετικά με το θέμα  της υπογραφής της σύμβασης του οδικού έργου Θέρµο – Δρυµώνας – Νεροχώρι- Αργυρό Πηγάδι από τον Περιφερειάρχη.

Σύμφωνα με την παράταξη του κ. Κασόλα ο Δήμαρχος θέλησε να περάσει μια “συγκρουσιακή” στάση απέναντι στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας  για την μυ υπογραφή της σύμβασης του έργου, κάτι όμως που δεν υιοθέτησε η πλειοψηφία του Συμβουλίου, που ζητά ποιο ήπια στάση και συνεργασία με την Περιφέρεια.

Η ανακοίνωση της παράταξης Κασόλα αναφέρει συγκεκριμένα:

Στις 9 Ιανουαρίου, 2018 κατόπιν προτάσεως του κ. Δημάρχου ο οποίος εβαλε και το θέμα, έγινε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου και συζητήθηκε η «Άρνηση του Περιφερειάρχη ∆υτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα να υπογράψει την σύµβαση του έργου : Οδικός Άξονας Θέρµου – ∆ρυµώνας – Νεροχώρι- Αργυρό Πηγάδι».

Η εκ μέρους του κ. Δημάρχου υποβληθείσα πρόταση χειρισμού του θέματος, περιελάμβανε την εφαρμογή εξαιρετικά επιθετικής τακτικής, σημειώνοντας πως «πρέπει να αποφασίσουµε όλοι µαζί και να απαιτήσουµε την υπογραφή της σύµβασης».
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Το Δημοτικό όμως Συμβούλιο, αποφάσισε να μην ακολουθηθεί η επιθετική  τακτική, που απάδει προς των κώδικα δεοντολογίας της Αυτοδιοικητικής πολιτικής, αλλά με νηφάλιο τρόπο να γίνει η προσέγγιση και να ακολουθηθεί η πρέπουσα τακτική της συνάντησης με τον κ. Περιφερειάρχη και της επίλυσης των όποιων προβλημάτων. Παραθέτουμε την απόφαση.

Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο, µετά από διαλογική συζήτηση, αφού άκουσε τις προτάσεις κι αφού έλαβε τις τοποθετήσεις, καθώς και τις ισχύουσες διατάξεις

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

Εγκρίνει κοινή πρόταση των κ.κ. Κωστακόπουλου και Κασόλα ως παρακάτω:

  1. Θεωρεί την υλοποίηση του έργου ως ζήτηµα πρώτιστης προτεραιότητας, δεδοµένου του επείγοντος χαρακτήρα του, λόγω του αντικειµένου του έργου, ως έργο αποκατάστασης ζηµιών από πληµµύρες, που εκκρεµεί για χρονικό διάστηµα δύο και πλέον ετών ως τώρα, από τη στιγµή της πρόκλησης του προβλήµατος .
  2. Ορίζει Επιτροπή, αποτελούµενη από τον κ. ∆ήµαρχο και από έναν εκπρόσωπο από κάθε δηµοτική παράταξη και έναν από τους ανεξάρτητους δηµοτικούς Συµβούλους, προκειµένου να επισκεφτούν τον κ. Περιφερειάρχη, εντός ευλόγου διαστήµατος δέκα ηµερών και να υπάρξει σύσκεψη για το θέµα.

Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθµό 1/2018.

Ολόκληρη την απόφαση 1/2018 του Δ.Σ. του Δήμου Θέρμου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, κατανοώντας πλήρως και τη σοβαρότητα, αλλά και το επείγον του θέματος, έδωσε στη Διοίκηση του Δήμου Θέρμου πίστωση 10 ημερών, για να καθοριστεί η ημερομηνία συνάντησης αντιπροσωπείας του Δήμου Θέρμου με τον κ. Περιφερειάρχη, για την επίλυση του προβλήματος.

Σήμερα, 18.1.2018, κανένα μήνυμα για καθορισμό ημερομηνίας συνάντησης με τον κ. Περιφερειάρχη δεν υπάρχει.

Πολλές όμως οι αναρτήσεις στα διάφορα sites, που απηχούν τη θέση του κ. Δημάρχου, υπέρμαχου μιάς επιθετικής τακτικής “κατατρόπωσης του αντιπάλου”.

Λανθασμένη πέρα για πέρα  αυτή η εικόνα που  δίδεται,  κι  αφού δεν διορθώνεται από τη διοίκηση του δήμου, προφανώς η μόνη στόχευση είναι η καλλιέργεια του προσωπικού προφίλ του εμπνευστή της θέσης αυτής. Έτσι,  παρακάμπτεται το συμφέρον του Δήμου, υποβιβάζεται η τακτική χειρισμού των θεμάτων, απαξιώνεται η δεοντολογία και δημιουργείται  διελκυστίνδα μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, στο βωμό του προφίλ του Δημάρχου.

Για άλλη μία φορά ο κ. Δήμαρχος αφ΄ ενός καθυστερεί να εκτελέσει τις  αποφάσεις του Δημοτικού του Συμβουλίου, αφ΄ ετέρου απαξιώνει και τις πάγιες τακτικές χειρισμού  σε τέτοιου είδους θεμάτα, απαξιώνει επίσης κι αυτόν ακόμα το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, αφού αγνοεί επιδεικτικά το ανώτατο όργανο του Δήμου, το Δημοτικό του Συμβούλιο, κι όλα αυτά στο βωμό της καλλιέργειας του προσωπικού του προφίλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button