ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Αιτωλοακαρνανία: Ξεκινούν αντιπλημμυρικά έργα – Αποκατάσταση ζημιών και συντήρηση οδοποιίας

Συγκεκριμένα συμβασιοποιήθηκαν η Αποκατάσταση Αντιπλημμυρικών Τεχνικών Έργων ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, όπως επίσης οι εργασίες στην 15η και την 44η επαρχιακή οδό.

Το έργο περιλαμβάνει καθαιρέσεις των κατεστραμμένων τεχνικών έργων όπως συρματοκιβωτίων, τοίχων αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα, αναχωμάτων και εργασίες ανακατασκευής τους στη πρότερη μορφή τους.


Επίσης,  θα γίνουν καθαρισμοί της κοίτης των υδατορεμάτων από αυτοφυή βλάστηση, απορρίμματα και μπάζα προκειμένου να διευκολύνεται η υδραυλική λειτουργία των υδατορεμάτων, αλλά και θα γίνουν λιθορριπές για την προστασία της κοίτης και των πρανών με λίθους κατάλληλης διαβάθμισης.

Επιλέχθηκαν ως προτεραιότητα με βάση τον επικείμενο κίνδυνο πλημμύρας και συνεπειών τους, ο ποταμός Ίναχος, ο ποταμός Εύηνος και ο χείμαρρος Ερμίτσα.

 Έργο αποκατάστασης ζημιών και βατότητας της 15ης επαρχιακής οδού στη θέση Καστανόρεμα, προϋπολογισμού 773.000 ευρώ

Αντικείμενο της εργολαβίας είναι: α) έργα αντιστήριξης των πρανών ορύγματος της οδού και η θεμελίωση τους σε βάθη μεγαλύτερα των 5-6 μέτρων κατά περίπτωση. Τούτο επιτυγχάνεται με την νέα χάραξη του δρόμου προς τα ανάντη, με σκοπό η διατομή του δρόμου να είναι αυτή, ώστε να ικανοποιείται η κατηγορία του δρόμου, αλλά και να επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και η ασφαλής θεμελίωση του τοίχων αντιστήριξης. β) έργα οδοποιίας σε μήκος 500μ.

Στην τελική ευθεία  η Συντήρηση Οδοποιίας Κρυονέρια – Περδικόβρυση  του Δήμου Ναυπακτίας

Στο μεταξύ, σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο «Συντήρηση Οδοποιίας Κρυονέρια – Περδικόβρυση του Δήμου Ναυπακτίας».  Οι  εργασίες που έχουν εκτελεστεί αφορούν στην κατασκευή νέου οδικού άξονα 3,5 χιλιόμετρα περίπου με κατασκευή τεχνικών, ασφαλτόστρωση, στηθαία ασφαλείας, διαγραμμίσεις καθώς και σήμανση, ενώ στις εργασίες περιλαμβάνονταν και ανακατασκευή παλαιού δικτύου περίπου ενός χιλιομέτρου, προκειμένου οι επαρχιακοί δρόμοι να είναι ασφαλείς και προσβάσιμοι στους πολίτες.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button