Αυτοδιοίκηση

Αντιπαράθεση για τις πλημμύρες, τα κοτόπουλα του Κοιν. Παντοπωλείου, αλλά… και τον Λεωνίδα Καβάκο!

dimotiko-symvoulio-22-12-2017 (1)

Δεν έλειψαν και σήμερα οι υψηλοί τόνοι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου. Ειδικά στα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης σημειώθηκε έντονη αντιπαράθεση τόσο για το θέμα των ευθυνών και των αρμοδιοτήτων ως προς τον καθαρισμό των ρεμάτων και των χειμάρρων, με αφορμή τις πλημμύρες της 2ας Δεκεμβρίου, ενώ «άναψαν τα αίματα» μεταξύ των κ. Τραπεζιώτη και Καλαντζή για τα κατεψυγμένα κοτόπουλα που διανεμήθηκαν πρόσφατα μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Τραπεζιώτης, υπάρχει, μετά τις απαντήσεις που έλαβε από την αρμόδια Διεύθυνση Υγείας, σοβαρό θέμα νοθείας τροφίμων, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη του αρμοδίου αντιδημάρχου κ. Καλαντζή που αντί όμως ν’απαντήσει φώναζε “μου χαλάς τα Χριστούγεννα!” απευθυνόμενος στον κ. Τραπεζιώτη!

Πάντως και στις δυο περιπτώσεις όπου οι τόνοι ανέβηκαν ιδαίτερα, ήταν έπειτα από παρεμβάσεις του κ. Τραπεζιώτη

Παράλληλα δεν έλειψαν οι διαφωνίες για το θέμα της εκδήλωσης που θα γίνει στα μέσα του Γενάρη  με τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό την Διεύθυνση και με σολίστ τον κορυφαίο βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο.

Το αντίτιμο για την συναυλία αλλά και ο φιλανθρωπικός σκοπός της εκδήλωσης ήταν ένα επιπλέον αντικείμενο διαφωνιών, ενώ ενστάσεις υπήρχαν και για ένα άλλο επείγον θέμα που κατατέθηκε, σχετικά με την αδειοδότηση των παιχνιδιών που θα λειτουργήσουν στην πλατεία Δημάδη.

Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει σε επείγον θέμα που κατατέθηκε  από την παράταξη «Ανυπότακτο Αγρίνιο για την έκδοση ψηφίσματος κατά των πλειστηριασμών και την εναντίωση στην τροπολογία  για διώξεις σε βάρος όσων αντιδρούν στη διενέργεια πλειστηριασμών. Το ψήφισμα πέρασε κατά πλειοψηφία ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός μετώπου κατά των πλειστηριασμών
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Στην ίδια συνεδρίαση υπερψηφίστηκαν οι  απαλλαγές και μειώσεις ειδικών κατηγοριών δημοτών από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού καθώς και από την επιβολή Δημοτικού Φόρου έτους 2018, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Αγρινίου. Τονίστηκε πως οι αποφάσεις αυτές θα έπρεπε να αφορούν και στους δημότες που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, ενώ υπήρξε συνολική διαφωνία από την αντιπολίτευση για το ποιοι είναι οι δικαιούχοι των απαλλαγών και των μειώσεων, τα κριτήρια κλπ. Οι σχετικές εισηγήσεις πέρασαν κατά πλειοψηφία.

Δείτε φωτογραφίες και το video της συνεδρίασης:


dimotiko-symvoulio-22-12-2017 (3)

dimotiko-symvoulio-22-12-2017 (5)

dimotiko-symvoulio-22-12-2017 (7)

dimotiko-symvoulio-22-12-2017 (9)

dimotiko-symvoulio-22-12-2017 (11)

dimotiko-symvoulio-22-12-2017 (17)

dimotiko-symvoulio-22-12-2017 (18)

dimotiko-symvoulio-22-12-2017 (19)

dimotiko-symvoulio-22-12-2017 (21)

dimotiko-symvoulio-22-12-2017 (25)

dimotiko-symvoulio-22-12-2017 (27)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close