ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Συμμόρφωση στον αντικαπνιστικό νόμο δείχνουν οι έλεγχοι σε Αγρίνιο και Ναύπακτο

Συστράτευση κατά του καπνού καταγράφουν τα αποτελέσματα των ελέγχων ΕΑΔ – ΕΛ.ΑΣ καταρρίπτοντας τον μύθο περί μη συμμόρφωσης των πολιτών με τον αντικαπνιστικό νόμο . Πολίτες και επιχειρηματίες δείχνουν να αγκαλιάζουν την εφαρμογή του και να συμμορφώνονται τηρώντας τα προβλεπόμενα της νομοθεσίας. Μικτά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της ΕΛ.ΑΣ υλοποιώντας το ειδικό πρόγραμμα ελεγκτικής δράσης και αξιοποιώντας στοιχεία από το 1142 συνεχίζουν τους ελέγχους σε όλη την επικράτεια εν μέσω εορταστικής περιόδου καταγράφοντας χαμηλά ποσοστά παραβατικότητας σε μέρη που πριν μερικούς μήνες το κάπνισμα αποτελούσε κανόνα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στις Σέρρες όπου στους διενεργηθέντες ελέγχους σε 10 καταστήματα (ΚΥΕ) δεν βρέθηκαν σε κανένα κατάστημα καπνίζοντες είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους ενώ σε επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν στις πόλεις των Φαρσάλων ,Ναυπάκτου, Αγρινίου, Δήμου Αθηναίων και άλλων δεν βρέθηκε κανένας θαμώνας να καπνίζει σε χώρο που δεν επιτρεπόταν.

Από το σύνολο των 163 καταστημάτων που ελέγχθηκαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 77 % των περιπτώσεων .

Από το σύνολο των 44 παραβάσεων των οικείων διατάξεων που κατεγράφησαν , μόνο οι 6 αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους που δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα .

Παρατίθενται αναλυτικές πληροφορίες για τους διενεργηθέντες ελέγχους .

Παρασκευή, 13.12.2019

Δήμος Αθηναίων : Κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες διενεργήθηκαν 14 συνολικά έλεγχοι σε επιχειρήσεις θεάτρων ,κινηματογράφων και κυλικείων αυτών ,όπου διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις λόγω έλλειψης τήρησης βιβλίου αναφοράς και επιβλήθηκαν 3 πρόστιμα των 500 ευρώ στα κυλικεία .Θετική ανταπόκριση είχαν οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων ως προς τη συνεργασία τους για τη διευκόλυνση του ελέγχου.

Θεσσαλονίκη: Στους ελέγχους που διενεργήθηκαν κατά τις βραδινές ώρες όπου διήρκησαν έως τα ξημερώματα του Σαββάτου σε 6 εστιατόρια, διαπιστώθηκε η ορθή τήρηση των διατάξεων της αντικαπνιστικής νομοθεσίας .

Φάρσαλα: Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 14 καταστήματα (καφετέριες , εστιατόρια ,καφενεία και ιντερνέτ καφέ . Διαπιστώθηκε ότι κανείς δεν κάπνιζε σε εσωτερικό χώρο καταστήματος και ότι στα περισσότερα υπήρχαν εξωτερικοί χώροι οι οποίοι ως επί τω πλείστον δεν είχαν μόνιμο στέγαστρο αλλά ήταν κλειστά περιμετρικά με παραπετάσματα από Plexiglas. Έγινε ενημέρωση στους καταστηματάρχες ότι στους συγκεκριμένους χώρους απαγορεύεται το κάπνισμα διότι σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ θεωρούνται εσωτερικοί χώροι .Στα περισσότερα καταστήματα υπήρχαν σημάνσεις σε εμφανή σημεία και το βιβλίο αναφοράς καπνίσματος ήταν θεωρημένο και διαθέσιμο εντός του καταστήματος .

Ναύπακτος: κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε 16 καταστήματα ΚΥΕ (εστιατόρια , μπαρ, καφέ) δεν βρέθηκαν καπνίζοντες σε κανένα από αυτά ωστόσο επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 4 επιχειρήσεις για μη ύπαρξη βιβλίου αναφοράς καπνίσματος των 500 ευρώ έκαστο.

Σάββατο, 14.12/2019

Δήμος Αθηναίων: Στους ελέγχους που διενεργήθηκαν κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες σε 5 κινηματογράφους και τα κυλικεία τους διαπιστώθηκαν παραβάσεις για μη τήρηση βιβλίου αναφοράς καπνίσματος των 500 ευρώ . Επίσης ελέγχθηκαν 2 θέατρα και τα κυλικεία τους και διαπιστώθηκε 1 παράβαση για μη τήρηση βιβλίου αναφοράς .

Θεσσαλονίκη: Οι έλεγχοι ξεκίνησαν τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και έληξαν τις πρώτες πρωινές της Κυριακής . Ελέγχθηκαν 4 νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην περιοχή Λαδάδικα. Κατά την είσοδο του κλιμακίου σε 1 κέντρο διαπιστώθηκε η ύπαρξη καπνού χωρίς όμως να υπάρχει καπνίζοντας την συγκεκριμένη στιγμή στον χώρο ,πλήρης έλλειψη σήμανσης για την απαγόρευση του καπνίσματος και μη ύπαρξη βιβλίου αναφοράς . Επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις στον υπεύθυνο του καταστήματος ύψους 2000 ευρώ. Στα υπόλοιπα 3 νυχτερινά κέντρα δεν βρέθηκε καμία παράβαση .

Αγρίνιο: Κατά τους ελέγχους που έγιναν σε 16 καταστήματα ΚΥΕ (εστιατόρια ,καφέ ,παιδότοποι, νοσοκομεία ) δεν βρέθηκαν καπνίζοντες σε κανέναν από τους εσωτερικούς χώρους . Σε 2 καταστήματα διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικά με το βιβλίο αναφοράς καπνίσματος όπου επιβλήθηκαν πρόστιμα των 500 ευρώ στους υπευθύνους των καταστημάτων. Υπήρξε άψογη συνεργασία μεταξύ των ελεγκτών –επιθεωρητών και των επιχειρηματιών .

Κυριακή, 15.12.2019

Δήμος Αθηναίων (Γκάζι ,Ανω Πετράλωνα,Βοτανικός): Κατά τις απογευματινές ώρες έγιναν έλεγχοι σε 7 παιδικές θεατρικές σκηνές όπου στις 3 επιβλήθηκε πρόστιμο των 500 ευρώ στους υπευθύνους για έλλειψη βιβλίου αναφοράς καπνίσματος και σε άλλες 2 διαπιστώθηκε παράβαση έλλειψης βιβλίου αναφοράς καπνίσματος και απουσία σημάνσεων .Επιβλήθηκαν πρόστιμα των 500 ευρώ .

Πύργος : Κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ελέγχθηκαν 20 καταστήματα . Δεν βρέθηκαν καπνίζοντες στους εσωτερικούς χώρους ωστόσο διαπιστώθηκε ότι στους εξωτερικούς χώρους είχαν 2 πλευρές ανοιχτές με την πλειοψηφία των πελατών να βρίσκεται εκεί. Επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ για μη επίδειξη βιβλίου αναφοράς.

aftodioikisi.gr

Ετικέτες

Ένα Σχόλιο

  1. εγω γιατι οπου βγαινω για καφε στο αγρινιο καπνιζουν? μαλλον πεφτουν τσιμπουκια στουσ ελεγκτες για να μην καταγραψουν την παραβαση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close