Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Αντιγριπικό εμβόλιο: Θα χορηγείται μόνο με ηλεκτρονική ιατρική συνταγή

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα ανεπάρκειας των εμβολίων –Σύσταση για εμβολιασμό μετά τα μέσα Οκτωβρίου – Θα διατεθούν 4,2 εκατομμύρια δόσεις
Αποκλειστικά με ηλεκτρονική ιατρική συνταγή θα γίνεται η χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου, με τις αρχές να διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει επάρκεια.

Η συνταγογράφηση ξεκινά τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η σύσταση είναι ο εμβολιασμός να γίνει μετά τα μέσα Οκτωβρίου.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα ανεπάρκειας των εμβολίων, καθώς φέτος έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον 1,1 εκατ. δόσεις εμβολίων ενάντια στη γρίπη σε σχέση με πέρυσι όπου και πάλι το υπουργείο Υγείας είχε προμηθευτεί 1 εκατ. επιπλέον δόσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

«Θα υπάρχει μια διαθεσιμότητα 4,2 εκατ. δόσεων εμβολίων που είναι επαρκές νούμερο προκειμένου να χτίσουμε το τείχος ανοσίας», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, που αναφέρθηκε και στη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

«Ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει μετά τα μέσα Οκτωβρίου, καθώς η γρίπη στη χώρα μας ξεκινάει από το Δεκέμβριο και μετά και παραμένει μέχρι τον Απρίλιο Άρα όσο πιο αργά εμβολιαστούμε τόσο πιο εύκολο θα είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας», υπογράμμισε.

Περισσότερα στο Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button