Γεγονότα

Αντιφασιστικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η δημοτική αρχή

po-dimotiko30-9-13b

Η δολοφονία του Παύλου Φύσα και οι δραματικές εξελίξεις σχετικά με την Χρυσή Αυγή, δεν γίνονταν να μην απασχολήσουν και μάλιστα για αρκετή ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο του Αγρινίου, με τον δήμαρχο Παύλο Μοσχολιό να τονίζει πως ένα ψήφισμα δεν μπορεί πλέον να αρκεί και τον επικεφαλής  της μείζονος αντιπολίτευσης, να θέλει να χαμηλώσει τους τόνους και να τάσσεται υπέρ της θεωρίας των δυο άκρων.

Η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν αρκούντως ενδιαφέρουσα, αφού εθίγησαν πολύ ενδιαφέροντα θέματα και στην ημερήσια διάταξη εγκρίθηκε ο απολογισμός  του δήμου αλλά και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2014. (Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις)

Οι συνεδριάσεις ήταν δυο, μια έκτακτη για την έγκριση του απολογισμού και μια τακτική για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τα υπόλοιπα θέματα. Στην έναρξη της τακτικής συνεδρίασης, ήταν ο δήμαρχος εκείνος που ζήτησε να υπάρξει συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στην Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Μοσχολιός τόνισε πως η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της , αλλά από κει και περά υπάρχει και μείζον πολιτικό θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει και την Αυτοδιοίκηση. «Προσωπικά δέχτηκα και κριτική επειδή δεν ήθελα να συζητήσω με τον πολιτευτή  της Χρυσής Αυγής και δεν τον καλούσα σε διάφορες πρωτοβουλίες. Είναι επιλογή μου. Πρέπει όμως να μας απασχολήσει γιατί αυτό το μόρφωμα ψηφίστηκε από 400.000 ανθρώπους και έχει τόση επιρροή ειδικά στην νεολαία.» Ο δήμαρχος τόνισε με έμφαση πως είναι κατά της θεωρία των δυο ή περισσοτέρων άκρων, συμπληρώνοντας πως το μοναδικό ζήτημα είναι ο κίνδυνος εκφασισμού της κοινωνίας.

«Θα πρέπει να εκμηδενίσουν την απειλή. Δεν μπορεί στο Αγρίνιο με τόσους εκτελεσμένους και αγωνιστές της Δημοκρατίες να ψηφίζονται φασιστικά κόμματα . Είναι και δική μας ευθύνη να πάρουμε αποφάσεις σε ένα ζήτημα που θα πρέπει να μας ενώνει όλους», συμπλήρωσε ο κ. Μοσχολιός, προτείνοντας την σύσταση επιτροπής που όχι μόνο θα εκδώσει ψήφισμα, άλλα σε συνεργασία με φορείς θα καταθέσει προτάσεις και θα ασκήσει αντιφασιστικές πολιτικές και δράσεις.

Ο κ. Καζαντζής, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης φρόντισε να είναι προσεκτικός στις εκφράσεις του, σημειώνοντας πάντως   πως δεν πήγαινε άλλο με την δράση της  Χρυσής Αυγής και πως ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς που δρομολόγησαν τις εξελίξεις. Διερωτήθηκε ακόμα που θα βρισκόμασταν εάν δεν υπήρξε αυτή η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής , λέγοντας όμως πως καλό θα είναι να μην γινόμαστε «βασιλικότεροι του βασιλέως» . Συγκεκριμένα ο κ. Καζαντζής ζήτησε την αναφορά περί παρακρατικής οργάνωσης κλπ να συμπληρωθεί  πως αυτοί οι χαρακτηρισμοί αφορούν τα λεγόμενα του εισαγγελέα. Ακόμη ο κ. Καζαντζής στην δεύτερη παράγραφο του ψηφίσματος, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων πως η κρίση τροφοδοτεί την δημαγωγία της Χρυσής Αυγής, ζήτησε να μπει η αναφορά «κάθε κόμματος» και όχι μόνο της Χρυσής Αυγής.

Εκ μέρους της Λαϊκής συσπείρωσης μίλησε ο κ. Δήμας και τόνισε πως ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται εύκολα ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σχέσεις της Χ.Α. με το κεφάλαιο και τον καπιταλισμό. «Πρέπει να τους τσακίσουμε και αυτό το εννοούμε πολιτικά . Να τους αποκαλύπτουμε σε κάθε χώρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμας, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η παρέμβαση της αντιδημάρχου κ. Κατσαρή που τόνισε πως πρέπει να εξαλειφθούν τα αίτια που δημιούργησαν αυτό το φαινόμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button