ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Γκάγκα στην Αιτωλοακαρνανία

«Για το θεαθήναι η επίσκεψη της Μίνας Γκάγκα»

«Για την δημιουργία εντυπώσεων» χαρακτήρισε την επίσκεψη της Μίνας Γκάγκα στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τονίζοντας πως η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας «δεν έδωσε λύσεις για τα πολύ σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου».

«Την επόμενη φορά (αν θα υπάρχει) η κα Γκάγκα να μην είναι «βιαστική» και να δώσει τις απαντήσεις που χρειάζεται. Τα προβλήματα είναι πολλά και δεν λύνονται με συναντήσεις εθιμοτυπικές» ανέφερε μεταξύ άλλων η Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η σημερινή επίσκεψη της αν. υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων ήταν. Και αυτό γιατί δεν μίλησε καθόλου και δεν έδωσε λύσεις για τα πολύ σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Η κ. Γκάγκα τα βρήκε όλα καλώς καμωμένα και μόνο ως ειρωνεία μπορούν να χαρακτηριστούν τα λόγια της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, στις μέρες μάλιστα που τα προβλήματα στα Νοσοκομεία του νομού μας είναι πολλά και ζητούν απαντήσεις και λύσεις.

Αλήθεια τι έχει να πει η κα. Γκάγκα και τι πρόκειται να κάνει για:

 1. Την ΜΕΘ του Νοσοκομείο Αγρινίου που βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας;
 2. Το γεγονός ότι στο Νοσοκομείο Αγρινίου την τελευταία διετία (2020-2022) έχουν αποχωρήσει 17 ιατροί και έχουν προσληφθεί 2;
 3. Την υποστελεχωμένη παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου, όπου οι λιγοστοί γιατροί έχουν ξεπεράσει τα όρια σωματικής και ψυχικής αντοχής;
 4. Την χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου που κινδυνεύει η λειτουργία της από την έλλειψη προσωπικού; Που έχουν μείνει μόνο 3 ιατροί από 6 που ήταν πριν λίγα χρόνια;
 5. Την καρδιολογική και παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου που δουλεύουν κάτω από τα επιτρεπτά όρια λειτουργίας; Που πλέον θα μείνει ένα ολόκληρο νοσοκομείο με ένα μόνο αναισθησιολόγο; Που σήμερα δεν υπάρχει οφθαλμίατρος, νευρολόγος, ΩΡΛ;  Που οδεύει ολοταχώς να μετατραπεί από Νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας;
 6. Τα Κέντρα Υγείας, ειδικά αυτά της υπαίθρου, που χρειάζονται προσωπικό και έχουν αφεθεί στο έλεος τους;
 7. Για το ΕΚΑΒ που τα περισσότερα ασθενοφόρα είναι στο συνεργείο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές ανά πάσα στιγμή;

Ο κατάλογος των απαντήσεων είναι μεγάλος. Την επόμενη φορά (αν θα υπάρχει) η κα Γκάγκα να μην είναι «βιαστική» και να δώσει τις απαντήσεις που χρειάζεται. Τα προβλήματα είναι πολλά και δεν λύνονται με συναντήσεις εθιμοτυπικές».

ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου: «Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε»

Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσε και η Οργάνωση Μελών Μεσολογγίου του ΣΥΡΖΑ, αναφορικά με την επίσκεψη της κ. Γκάγκα στο νοσοκομείο Μεοσλογγίου:

«Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Αυτή είναι η περιγραφή σε σχέση με την εκ κρυπτώ επίσκεψη της υφυπουργού υγείας, κας Γκάγκα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Η κα Γκάγκα επισκέφτηκε ένα Νοσοκομείο που πάνω από το 50% του ιατρικού προσωπικού στελεχώνεται από επικουρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία τμημάτων (π.χ. χειρουργικό, παθολογικό, καρδιολογικό). Αυτό συνεπάγεται ακάλυπτες ημέρες εφημεριών από τις προαναφερθείσες ειδικότητες που προκύπτουν λόγω της υποστελέχωσης.

Για αυτά η υπουργός δεν είπε τίποτα. Οι επισκέψεις που δεν βοηθούν στην ουσιαστική λύση των προβλημάτων είναι ψευδεπίγραφες.

Αλήθεια τι έχει να πει η κα. Γκάγκα και τι πρόκειται να κάνει για:

 1. Την χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου που κινδυνεύει η λειτουργία της από την έλλειψη προσωπικού;
 1. Την καρδιολογική και παθολογική κλινική του Νοσοκομείου που λειτουργεί κάτω από τα επιτρεπτά όρια ασφαλείας;
 1. Το γεγονός ότι είναι αδύνατο να λειτουργήσει ολόκληρο νοσοκομείο με ένα μόνο αναισθησιολόγο;
 1. Που σήμερα βασικές ειδικότητες όπως οφθαλμίατρος, νευρολόγος, ΩΡΛ δεν υπάρχουν;
 1. Που οδεύει με μαθηματική ακρίβεια ώστε να γίνει από Νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας;

Αυτά είναι τα ερωτήματα που απασχολούν τους την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Όσο όμως δεν παίρνουν απαντήσεις τόσο αντιλαμβάνονται ότι όλα γίνονται για το θεαθήναι».

 

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou christmas2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button