ΑυτοδιοίκησηΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Αντιδράσεις στο Μεσολόγγι για την εξαίρεση σχολείων από τα σχολικά γεύματα

Αποκλείονται απο το πρόγραμμα και 11 Δημοτικά του Αγρινίου

14 Δημοτικά Σχολεία σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι αποκλείονται απο τα σχολικά γεύματα με τα ερωτήματα να αιωρούνται σχετικά με ρους λόγους για τους οποίους επήλθαν αυτοί οι αποκλεισμοί.

Για το θέμα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση ο Πάνος Παπαδόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης στον δήμο Μεσολογγίου, με την παράταξη «Συμμαχία για το Μέλλον».

Η ανακοίνωση:

«Δεν πάει πολύς καιρός που το Υπουργείο Παιδείας επαίρονταν ότι θα “εκτοξεύσει” τα σχολικά γεύματα από 180.000 σε 230.000 κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2021-2022.
Και πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρεις» η φτώχεια αντί να “αποβληθεί” από τα σχολεία μας, αρχίζει και αιωρείται κυριολεκτικά!

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε τον σχετικό διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας γιατί από τη διαδικασία συμμετοχής είχαν αποκλειστεί οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις! Και ορθώς έπραξε.

Στο ΦΕΚ που ακολούθησε αποκλείονται οριστικά τρία Δημοτικά του Μεσολογγίου και έντεκα Δημοτικά του Αγρινίου, κυρίως μεγάλης δυναμικότητας.

Το ερώτημα που κυριαρχεί πλέον είναι: Θα τρέξουν ΑΜΕΣΑ την διαδικασία για νέο διαγωνισμό και με ποια κριτήρια αποκλείονται Δημοτικά Σχολεία στο Δήμο μας, σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης;

Τέλος, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου προτίθεται κάτι να πράξει σε σχέση με το παραπάνω, ή θα ακολουθήσει, ως συνήθως, τον «ύπνο του δικαίου»;».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button