ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αντιδράσεις στην Λευκάδα για το κλείσιμο του δρόμου στον Άγιο Νικόλαο

Η νομική υπηρεσία του Δήμου Λευκάδας διερευνά τις ενέργειες που θα μπορέσουν να γίνουν ενάντια στο κλείσιμο δρόμου

Αναστάτωση προκάλεσε στη γειτονική Λευκάδα η «ξαφνική» όπως περιγράφουν απόφαση για το κλείσιμο τμήματος του δρόμου της ε.ο. Αμφιλοχίας – Λευκάδας από σήμερα λόγω εργασιών.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Ακαρνανίας, Δ. Γαλαζούλα, που δημοσιοποιήθηκε στα τοπικά ενημερωτικά ΜΜΕ, αποφασίστηκε το κλείσιμο τμήματος της Εθνικής Οδού Αμφιλοχίας – Λευκάδας, από το 47ο χλμ. έως και το 49ο χλμ., στο πλαίσιο του έργου: «Κατασκευή – Αναβάθμιση Οδικής Σύνδεσης Πόλης Λευκάδας με τον Οδικό Άξονα «Άκτιο – Δυτικός Άξονας» και Κατασκευή του Νέου Αγωγού Ύδρευσης Λευκάδας.


Γειτονικά μέσα ενημέρωσης αργά το βράδυ της Παρασκευής βρέθηκαν προ εκπλήξεως καθώς δεν υπήρξε όπως αναφέρουν σχετική ενημέρωση για την απόφαση.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός στο κλείσιμο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2022, ο οποίος είχε εν τω μεταξύ ενημερωθεί για την απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας αναφορικά με το κλείσιμο του δρόμου Άγιος Νικόλαος-Λευκάδα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για δύο τρίωρα από τις 9:30 π.μ.-12:30 π.μ. και από τις 15:30-18:30, αρχής γενομένης από αύριο Σάββατο 17 Δεκέμβρη και μέχρι την Τρίτη 28 Φλεβάρη 2023, λόγω εργασιών από την εταιρεία «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.», ούτε το ΚΤΕΛ Λευκάδας ήταν ενημερωμένο για το κλείσιμο του δρόμου, σύμφωνα με το kolivas.de.

Όπως είπε, η εν λόγω απόφαση έχει διαβιβαστεί στη νομική υπηρεσία του Δήμου Λευκάδας η οποία διερευνά τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν, αλλά, όπως πρόσθεσε, υπάρχουν ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν καθότι είναι απόφαση Αστυνομικού Διευθυντή και όχι κάποιας υπηρεσίας, υπουργείου κλπ. Σε κάθε περίπτωση η νομική υπηρεσία διερευνά μέσω του νομικού συμβούλου τις διατάξεις προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να κινηθεί ο Δήμος Λευκάδας και ενδεχομένως και άλλοι φορείς της Λευκάδας καθώς και ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας.

«Ό,τι ενέργεια μπορεί να γίνει θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα. Σε κάθε περίπτωση αν κληθεί αναγκαία μία κατεπείγουσα σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου αυτό θα γίνει τη Δευτέρα», κατέληξε στην παρέμβασή του ο κ. Καλός.

Τι αναφέρει η απόφαση για τις εργασίες

Αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αμφιλοχίας – Λευκάδας, από το 47ο έως και το 49ο χλμ. αυτής, καθημερινά, κατά τα χρονικά διαστήματα από την 09.30΄ ώρα έως και την 12.30΄ ώρα και από την 15.30΄ ώρα έως και την 18.30΄ ώρα, για λόγους οδικής ασφάλειας, ένεκα της χρήσης εκρηκτικών υλών σε μεγάλου ύψους πρανή.

Η κυκλοφορία για τα εν λόγω χρονικά διαστήματα θα διεξάγεται, μέσω της εναλλακτικής διαδρομής, από τη διασταύρωση για τη Τ.Κ. Πλαγιάς επί της Ε.Ο. Αμφιλοχίας – Λευκάδας έως τη διασταύρωση για τη Τ.Κ. Πογωνιάς επί της Επαρχιακής Οδού Βόνιτσας – Αστακού.

Ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμόζονται καθημερινά, κατά το χρονικό διάστημα από την 17/12/2022 έως και την 28/02/2023, εξαιρουμένου του χρονικού διαστήματος των εορτών (από 23/12/2022 έως και 08/01/2023), καθώς και των αργιών.

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button