Γεγονότα

Αντιδράσεις στην Αμαλιάδα, μετά τις δηλώσεις Καραπάνου για το ΤΕΙ

epi-tei-amaliada

“Φωτιές”  βάζει με δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο της Αιτωλοακαρνανίας ο Δήμαρχος της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο οποίος ξεκάθαρα ζητά την άμεση επιστροφή από την Αμαλιάδα του ΤΕΙ Τεχνολόγων Γεωπόνων!

Ως γνωστόν, το ΤΕΙ Τεχνολόγων Γεωπόνων λειτουργούσε στην πόλη του Μεσολογγίου μέχρι την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά», οπότε και μετακόμισε στην Αμαλιάδα, αντικαθιστώντας το καταργηθέν τμήμα ‘Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στην Διοίκηση και την Οικονομία’.

Αντιδράσεις

Εξαρχής υπήρξαν αντιδράσεις από την πλευρά του Μεσολογγίου, ωστόσο, τουλάχιστον στο προσκήνιο δεν ήταν έντονες, οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι στο παρασκήνιο έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για την επανάκαμψη του Τμήματος.

Πλέον, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου το θέτει ανοιχτά το θέμα και μάλιστα σε δηλώσεις του εν όψει της αυριανής επίσκεψης του Ηλείου (!) Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου. Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου ζητά την επανίδρυση και επαναλειτουργία αυτόνομου ΤΕΙ Μεσολογγίου και ζητά την άμεση επιστροφή του Τμήματος ‘Τεχνολόγων Γεωπόνων».

Οπως επισημαίνεται από το site της Ηλείας patrisnews.gr , “είναι σαφές ότι η πόλη του Μεσολογγίου έχει ξεκάθαρη θέση για το θέμα και ανεξάρτητα από το τι θα πράξει το Υπουργείο Παιδείας σε αυτή τη φάση, είναι ξεκάθαρο ότι απαιτείται επαγρύπνηση από την πλευρά του δήμου Ήλιδας και της Ηλείας.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close