ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αντιδράσεις ΟΕΕ για την πρόταση Κατρούγκαλου περί επαναφοράς του συντελεστή 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες

Με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Κατρούγκαλου περί επαναφοράς του συντελεστή 20% επί του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών, για τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με έκπληξη παρακολούθησα την χθεσινή τοποθέτηση του κυρίου Κατρούγκαλου, ο οποίος προανήγγειλε την επαναφορά του κεφαλικού φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με τους υπέρογκους συντελεστές – 20% – των εισφορών επί των εσόδων.


Προφανώς, ξεχνά την τεράστια ζημιά, που έγινε, όταν ίσχυε ο περίφημος νόμος Κατρούγκαλου, όταν και πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες αδυνατούσαν να πληρώσουν τις υπέρογκες εισφορές, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στη διακοπή της λειτουργίας της ατομικής τους επιχείρησης, ενώ ταυτόχρονα εκτοξεύθηκαν οι συνεργασίες με πληρωμές σε μαύρα, χωρίς παραστατικά.

Ξεχνά, επίσης, το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος νόμος και ειδικότερα οι διατάξεις του για την επιβολή του κεφαλικού αυτού φόρου, κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από προσφυγή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και άλλων θεσμικών φορέων.

Καλό θα ήταν ο κ. Κατρούγκαλος να πάρει πίσω τις εμμονικές ιδέες του, οι οποίες αποδεδειγμένα καθιστούν ασύμφορη τη λειτουργία ατομικής επιχείρησης και οδηγούν στον αφανισμό τον μικρομεσαίο ελεύθερο επαγγελματία».

«Εξέφρασα προσωπική άποψη», λέει τώρα ο Γ. Κατρούγκαλος

«Εξέφρασα την προσωπική μου άποψη», δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα όσα είπε για τις κρατήσεις ΕΦΚΑ στους ελεύθερους επαγγελματίες.
Στην ουσία ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος προανήγγειλε την επιστροφή του ασφαλιστικού συστήματος επί ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ήθελε τις κρατήσεις για ασφαλιστικές εισφορές να φτάνουν το 20% επί του εισοδήματος του ασφαλισμένου.

Στον αντίποδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χτες στο Ηράκλειο μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης της μεσαίας τάξης.

«Σε σχέση με τις εισφορές, εξέφρασα την προσωπική μου άποψη, ότι είναι καλύτερο να πληρώνουν λιγότερα οι περισσότεροι και να μην επιβαρύνεται υπέρμετρα κανένας», έγραψε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κατρούγκαλος.

Χορηγούμενη

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button