ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αντιδράσεις γονέων & εκπαιδευτικών στο δήμο Μεσολογγίου για το άνοιγμα των σχολείων

Γονείς δηλώνουν πως δεν θα στείλουν τα παιδιά τους σχολείο την Δευτέρα

Από το πρωί του Σαββάτου 8 Μαΐου ο δήμος Μεσολογγίου βρίσκεται πλέον σε επίπεδο «πολύ αυξημένου κινδύνου» στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19.

Νωρίτερα βέβαια σήμερα δημοσιεύθηκε η νέα ΚΥΑ που όλοι περίμεναν στον δήμο Μεσολογγίου αλλά και γενικότερα στην Αιτωλοακαρνανία με την αποσαφήνιση των μέτρων που θα ισχύουν υπό αυτό το καθεστώς.

Oι αλλαγές που επέρχονται είναι πολύ μικρές και δεν επηρεάζεται η καθημερινότητα των πολιτών, ενώ κανονικά θα υπάρξει επανεκκίνηση σε Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία. Να σημειωθεί πως η άτυπη Επιτροπή Υγείας που έχει συσταθει στον δήμο για την Covid-19, έχει προτείνει να μην ανοίξουν τα σχoλεία για δέκα μέρες.

«Σύμφωνα με την KYA στο Δήμο Μεσολογγίου και σε όλο το Νομό Αιτωλοακαρνανίας θα λειτουργήσουν κανονικά διά ζώσης όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης(Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ειδικά σχολεία) από Δευτέρα 10 Μαΐου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί προσέρχονται στις σχολικές μονάδες, αφού πρώτα έχουν κάνει και έχουν καταχωρήσει το αποτέλεσμα του self test» έγραψε ο Τάσος Σκαρμούτσος, αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.


Οι ανακοινώσεις αυτές του κ. Σκαρμούτσου, προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς και γονείς στα σχόλια για το άνοιγμα των σχολείων, εξαιτίας της ήδη μεγάλης έξαρσης του ιού στην ευρύτερη περιοχή.

Σχόλια όπως «σε μια περιοχή που βράζει από κρούσματα, πολύ φοβάμαι ότι τη Δευτέρα το πρωί δε θα δείτε παιδιά στα σχολεία» ενώ άλλοι έκαναν λόγο για παράλογη απόφαση.

Δείτε μερικές αντιδράσεις, στο προφίλ του κ. Σκαρμούτσου στο facebook:

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Πρώτα αναλάβετε τις ευθύνες σας για το χάλι που έχετε καταντήσει τον τόπο σας με την ασυνειδητη και αντικοινωνικη συμπεριφορά σας εκεί κάτω και μετά κατηγορείτε τους άλλους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button