Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αντιδράσεις για τον αποκλεισμό των νοσοκομειακών φυσικοθεραπευτών από τα ΒΑΕ

Επιστολή του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας

Είδε το φως της δημοσιότητας το πόρισμα της επιτροπής κρίσεως βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων του υπουργείου Εργασίας.

Ο Σύλλογος των Φυσικοθεραπευτών Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, κάνει λόγο σε έγγραφο του προς τους βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας για “μεροληπτικό αποκλεισμό του κλάδου των φυσικοθεραπευτών από τα ΒΑΕ σε αντίθεση με τους υπόλοιπους υγειονομικούς κλάδους που δικαίως εντάχθεισαν”.

Συγκεκριμένα:

“Οι Νοσοκομειακοί φυσικοθεραπευτές – συνάδελφοι μας “προδομένοι” ήρωες της πρώτης γραμμής, προσφέρουν χρόνια τώρα τις υπηρεσίες τους στις ΜΕΘ, ΜΑΦ ,κλινικές των Γενικών νοσοκομείων , στα διασυνδεόμενα με αυτά κέντρα αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) και στη συγκυρία της πανδημίας στις ΜΕΘ COVID και ΚΛΙΝΙΚΕΣ COVID.

Mε κίνδυνο τη ζωή τους, όπως και οι υπόλοιποι Γιατροί -Νοσηλευτές, με πλειάδα συναδέλφων μας έχουν νοσήσει και νοσηλευτεί μαζί με τους ασθενείς που περιέθαλπταν.

Αποτελεί πρωτοφανές σκάνδαλο και είναι προφανής η αγανάκτηση, που προκαλεί ο μεροληπτικός αποκλεισμός και διαχωρισμός αυτός , όταν το υπουργείο υγείας τελευταία, προσέλαβε 100 φυσικοθεραπευτές για να καλύψει πρόσθετες ανάγκες εξ αιτίας της πανδημίας στα νοσοκομεία για την επάνδρωση των μονάδων COVID.

EINAI ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ στους ίδιους χώρους με την ίδια επικινδυνότητα ,οι φυσικοθεραπευτές των νοσοκομείων να ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ από την ένταξη τους στα ΒΑΕ, ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΑΡΙΘΜΟΥΝ ΠΑΝΩ 500 ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ 120000 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ Της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΒΑΕ.

ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΕΧΡΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ

Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΣΗΣΕΙ ΣΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ

ΣΑΣ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ (ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΚΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ Φ/ΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,…. ΚΛΠ)”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button