ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αντιδράσεις για την επιβολή αργίας στον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας στο Αγρίνιο

Από την Μητρόπολη-για "Σεβασμιώτατο bullying" κάνει λόγο άρθρο του π. Ηλία Υφαντή

Συζητήσεις στην ενορία της Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα, η προ ενός μηνός περίπου απόφαση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά να απομακρύνει, με 20ήμερη αργία τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας, πατέρα Χριστόφορο Μουτάφη, από τα καθήκοντά του.

Οι ακριβείς λόγοι που επεβλήθη αυτή η «ποινή» στον Ιερέα, παραμένουν επισήμως άγνωστοι, αφού από τη Μητρόπολη τηρείται «σιγή ιχθύος» σχετικά με το ζήτημα και παρότι μεταξύ των πιστών της ενορίας οι συζητήσεις είναι έντονες και τα ερωτήματα πολλά γύρω από θέμα, απαντήσεις δεν έχουν ακόμη δοθεί. Αυτό πάντως που διακινείται είναι πως ο Μητροπολίτης αντέδρασε έτσι στην απόφαση του π. Χριστόφορου να τον επισκεφθεί -μετά από κάλεσμα του πρώτου- όχι μόνος, αλλά με τη συνοδεία δικηγόρου.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν είχε υπάρξει δικαστική διαμάχη που ενέπλεκε τον Ιερέα και είχε κινηθεί από την πλευρά της Μητρόπολης, με τον πρώτο να δικαιώνεται…

Πρόσφατα πάντως, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «το Χωνί» άρθρο- παρέμβαση του ιερέα Ηλία Υφαντή γύρω από το όλο ζήτημα.

Ο π. Ηλίας Υφαντής, είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου για την πλούσια αρθρογραφία του, μέσω της οποίας πολλές φορές αντιτίθεται διαχρονικά στην Μητρόπολη και εκφράζει τη δυσαρέσκειά του και τις ενστάσεις του σε διάφορα ζητήματα και αποφάσεις που λαμβάνονται από τους Μητροπολίτες, κάνοντας λόγο για “δεσποτοκρατία που συνθλίβει και οδηγεί στην απελπισία μη αρεστους ιερείς”.

Να σημειωθεί πως ο παπα Ηλίας Υφαντής, είχε έρθει σε σύγκρουση και με το περιβάλλον του μακαριστού Μητροπολίτη Θεόκλητου Αβραντινή για ανάλογα περιστατικά.

Στο ιδιαίτερα αιχμηρό άρθρο του, που τιτλοφορείται «Σεβασμιώτατο bullying» (!) ο παπά Ηλίας Υφαντής εξαπολύει βολές κατά του Μητροπολίτη: « Διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας, επειδή σας είπε ότι μόνο με την παρουσία δικηγόρου μπορεί να συζητήσει μαζί σας. Κι ακόμη δεν «ήλθατε εις εαυτόν» για να καταλάβετε ότι ο πολύχρονος διωγμός εκ μέρους σας τον έχει φέρει στην εσχάτη απελπισία! Σε σημείο ώστε να νιώθει ανασφαλής μαζί σας και να αισθάνεται την ανάγκη της παρουσίας κάποιος αξιόπιστου συμπαραστάτη. Άλλωστε, ποια συζήτηση θα μπορούσε να κάνει ο οποιοσδήποτε βασανιζόμενος με τους βασανιστές του ή ένας δούλος με τον τύραννο του! Και ασφαλώς το ότι θα συζητούσατε με τον π.Χριστόφορο «ως παπάς με παπά» είναι για ωφελείς, που δεν γνωρίζουν τη δεσποτική απέναντι στους παπάδες συμπεριφορά», αναφέρεται μεταξύ πολλών άλλων στο κείμενο.

2 Σχόλια

  1. Το ποιο αποτυχημένο άρθρο που έχω διαβάσει ποτέ. Είναι ποτέ δυνατόν αυτός ο Δεσπότης να έχει τέτοια κίνητρα που αναφέρεται,που και άσχετος να τον δει θα καταλάβει ότι αυτός ο άνθρωπος είναι η άκρα ταπείνωσης,και μια συμβουλή σε σας τους τάχα πνευματικούς, από την υπακοή δεν θα χάσεις ποτέ, το δίκαιο μην το αναζητάς στη γη θα το βρεις μόνο εκεί πάνω.

    1. Αγαπητή Ειρήνη, μια ματιά στη φωτογραφία από πάνω θα σας πείσει για την “άκρα ταπείνωση” στην οποία αναφέρεστε. Αν αφού επεξεργαστείτε τη φωτογραφία συνεχίζει να σας τη βγάζει, τότε εθελοτυφλείτε ή αδυνατείτε να προσπεράσετε την πλύση εγκεφάλου που σας έχει γίνει. Ίσως μια ματιά στα οικονομικά σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται ο Άγιος Δέσποτας σας ανοίξει τα μάτια..ίσως και όχι. Τώρα σχετικά με την υπόθεση του πατρός Χριστοφόρου, καλό θα είναι να μην ακυρώνετε την Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία όπως και διαβάσατε στο παραπάνω “αποτυχημένο” άρθρο τον δικαίωσε. Πράγμα που εξηγεί το μένος του Δεσπότη και τη σιγή ιχθύος που τηρεί όταν ερωτάται για το λόγο της αδικαιολόγητης ποινής στον ιερέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button