ΠαραπολιτικάΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Κατώτερη των περιστάσεων η δημοτική αρχή για το Πανεπιστήμιο

Αστοχίες, χωρίς σχέδιο και στρατηγική και χλιαρές αντιδράσεις , χαρακτηρίζουν τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής του Αγρινίου, σε ένα από τα κορυφαία θέματα όπως αυτό των Πανεπιστημιακών Τμημάτων.

Όταν πριν από τρία χρόνια περίπου ξέσπασε το ζήτημα με την μεταφορά Τμημάτων στην Πάτρα, για μια ακόμη φορά ζητήθηκε συνάντηση από την τότε ηγεσία του Υπουργείο.

Αντί λοιπόν η συνάντηση να αποτελέσει μοχλό πιέσεις για τις εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο ο Δήμαρχος προτίμησε να μην αναφερθεί καθόλου σε αυτήν γιατί όπως υποστήριζε δημόσια και μάλιστα κατ’επανάληψη στο Δημοτικό Συμβούλιο “…συμφωνήθηκε να μην διαρρεύσει τίποτα προς τα έξω …”

Με αυτή την κατά τα αλλά “περίεργη” τακτική του Δημάρχου περνούσε ο καιρός και η προηγούμενη κυβέρνηση κάποια στιγμή ξεκίνησε τη διαβούλευση για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη.

Η δημοτική αρχή, αν και έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση προωθεί τη λύση της Γεωπονικής σχολής, δεν συζήτησε και δεν εξέφρασε ποτέ δημόσια άποψη, ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για να μην αδικήσουμε τον κύριο Παπαναστασίου όταν τον επισκέφθηκε η τότε Τομεάρχης και σημερινή υπουργός κυρία Κεραμέως σήκωσε τους τόνους.

Άλλωστε αυτή την τακτική την χρησιμοποίησε συχνά – πυκνά ο Δήμαρχος την περασμένη θητεία δηλαδή ήπιους τόνους στους κυβερνητικούς (για να τα έχουμε καλά) και σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση μπροστά στα τότε στελέχη της αντιπολίτευσης.

Ο Δήμος Αγρινίου δεν κατέθεσε ποτέ τις προτάσεις του για το νόμο Γαβρόγλου αν συμφωνεί η αν διαφωνεί (σύμπτωση, το νομοσχέδιο συνέπεσε με την προεκλογική περίοδο).

Σε ότι αφορά την κατάργηση του Τμήματος Πολιτισμικού Περιβάλλοντος, που αυτές τις μέρες βρίσκεται σε κατάληψη, ο Δήμαρχος εξάντλησε όπως φαίνεται την αντίδραση του σε μια δήλωση!

Λίγο πριν ξεκινήσει η νέα αυτοδιοικητική θητεία, ο κ. Παπαναστασίου κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων στο Γραφείο του για να συζητήσουν το θέμα.
Και ενώ θα περίμενε κανείς μια συγκεκριμένη πρόταση και στρατηγική έκτοτε δεν είχαμε καμία άλλη πρωτοβουλία για το θέμα, ούτε ποτέ μάθαμε επίσημα τη συζητήθηκε και ποια ήταν η πρόταση του Δήμου για το Πανεπιστήμιο.

“Τα πράγματα πάνε καλά”

Εκεί όμως που πραγματικά απέδειξε ότι είναι εκτός πραγματικότητας, ήταν όταν ο Δήμαρχος δήλωνε στο δημοτικό συμβούλιο μόλις πριν από ένα μήνα ότι “τα πράγματα πάνε καλά , έχουμε καλή συνεργασία με την υπουργό”.

Ως απάντηση όσων ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος, ήρθαν οι ανακοινώσεις της υπουργού για αναστολή λειτουργίας των τμημάτων , εκθέτοντας ουσιαστικά την Δημοτική αρχή.

Αμέσως ο Δήμαρχος διέρρευσε στους δημοσιογράφους ότι είναι ενοχλημένος με την απόφαση και ότι θα ακολουθήσουν πρωτοβουλίες και συνάντηση με την υπουργό.

Συνάντηση η οποία αγνοείται γιατί προφανώς η κυρία Κεραμέως έχει με αλλά να ασχοληθεί. Το μόνο που υπήρξε, ήταν μια τηλεοπτικός διάλογος, όπου και εκεί ο Δήμαρχος ήταν αρκετά χλιαρός και με καμιά διάθεση αντιπαράθεσης.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και η πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα, όπου και διαπιστώνει κανείς πως το θέμα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων δεν βρίσκεται στην ατζέντα της συζήτησης.

Γενικότερα η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο δήμαρχος άλλαξε τακτική… σχετικά με τις διεκδικήσεις, γεγονός το οποίο μοιραία κάποιοι, συνδέουν με την αλλαγή κυβέρνησης…

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close