Άποψη

Ανθελληνίζεται το τραπεζικό σύστημα

Συνέντευξη του πρόεδρου ΛΑ.Ο.Σ.  κ. Γ. Καρατζαφέρη στον Ρ/Σ  Βήμα fm

«Αργήσαμε πολύ να προχωρήσουμε στην συγχώνευση των τραπεζών. Εγώ το ζητούσα αυτό από την εποχή του Καραμανλή. Τώρα είναι πολύ αργά, γιατί δεν κάνουμε εμείς κουμάντο. Άλλοι έχουν την επικυριαρχία της χώρας. Ανθελληνίζεται το τραπεζικό σύστημα. Δεν έχουμε νόμισμα, δεν έχουμε δημοσιονομική πολιτική τώρα δεν έχουμε και τραπεζικό σύστημα».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM .

Ο μεγαλύτερος οικονομικός όλεθρος είναι το ακριβό ευρώ

Δεν μπορούμε να το παρακολουθήσουμε. Το ακριβό ευρώ εξυπηρετεί μόνο την κ. Μέρκελ. Θα μπορούσα να φέρω –σε συνεργασία με τις χώρες του Νότου- την ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο στο 1:1 για μια περίοδο, μέχρι να ανακάμψουμε. Με το ευρώ στο 1,30, δεν μπορούμε να πουλήσουμε σαν χώρα, όταν οι κεντρικές αγορές της Ευρώπης βρίσκουν τα προϊόντα αυτά πολύ πιο φθηνά από τις χώρες που είναι εκτός ευρώ. Η οικονομία της χώρας θα μαραζώσει. Από την στιγμή όμως που αυτό δεν είναι εφικτό, προτιμώ να έχω εθνικό νόμισμα.

Ανίκανη να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση

Δεν μπορούν να διαπραγματευθούν Δεν είναι θέμα ανικανότητας. Δεν τους αφήνει περιθώρια η τρόικα. Και αυτό θα συνεχιστεί. Ο κ. Σαμαράς δεν πιστεύει την πολιτική που ασκεί. Το κάνει μόνο για να παραμείνει πρωθυπουργός. Ο κόσμος είναι τόσο φοβισμένος και δεν αντιδρά γιατί έχει δεχθεί αυτήν τη κυβέρνηση σαν αναγκαίο κακό.

Για ενδεχόμενο εκλογών

Οι εκλογές θα γίνουν αρκετά μετά γιατί τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς ενώνει ο φόβος. Γνωρίζουν ότι όποιος φύγει από την κυβέρνηση, τότε θα έρθει η καταστροφή.

Για ενδεχόμενο συνεργασίας με ΝΔ

Αυτή η ΝΔ δεν ελκύει. Ξέρω πολλούς συναγωνιστές από την ΝΔ που θα ήθελαν να αποδράσουν.

Για τις διαρροές από το ΛΑ.Ο.Σ.

Αυτά συμβαίνουν και συνέβησαν και στο παρελθόν, όπως διδάσκει η ιστορία. Και στο δικό μας κόμμα έχουν έρθει πρόσωπα που ήταν πριν στην ΝΔ αλλά δεν ήταν προβεβλημένα.

Για την μελλοντική πορεία του ΛΑ.Ο.Σ.

Αναδιοργανώνουμε το κόμμα, ετοιμάζουμε τώρα την Κ.Ε που θα έχει 80% νέα πρόσωπα. Προσπαθούμε για το αύριο με νέους ανθρώπους. Και πιστεύω πως, όπως ανέδειξα αρχικά μια ομάδα πετυχημένων πολιτικών, μπορώ να αναδείξω και μια δεύτερη ίσως ακόμα πιο έμπειρη.

Για την Χρυσή Αυγή

Η Χ.Α αποτελεί ένα φαινόμενο πολιτικού εκφυλισμού. Η αντίδραση του κόσμου δεν έχει τελειώσει και με αυτή τη λογική, τα ποσοστά της μπορεί να ανέβουν κι άλλο. Αλλά όταν οι κόσμος συνέλθει, θα διαπιστώσει ότι η Χ.Α δεν έχει πρόταση αλλά μόνο μπράτσα. Η Χ.Α είναι ένα επικίνδυνο φαινόμενο και πολύ φοβάμαι ότι υπηρετούν ένα ναζισμό και ένα αυταρχικό καθεστώς. Και όσο σκέφτομαι ότι το παιχνίδι αργότερα θα περάσει στον κ. Κασιδιάρη, αυτό δεν με ενθουσιάζει καθόλου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button