ΆποψηΡοή Ειδήσεων

“Μπροστά στις εκλογές της 7ης Ιούλη”

Γράφει ο Τρικαλινός Α. Γεώργιος*

ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη νέα συναίνεση του ευρωμονόδρομου για την κατάργηση των μνημονίων και την απελευθέρωση του λαού μας από το καθεστώς της αποικίας χρέους.
Το οφείλουμε στην τάξη μας, στους εργαζόμενους της πατρίδας μας, επιβάλλεται από την συνείδηση μας για την απελευθέρωση του λαού μας, πολιτική, οικονομική, κοινωνική, πνευματική, πολιτιστική, στην πορεία χειραφέτησης του, στον δρόμο για την πραγματοποίηση της εργατικής δημοκρατίας.

Οφείλουμε και επιβάλλεται να σηκωθούμε, να πρωτοστατήσουμε στην οργάνωση εργατικών, συνδικαλιστικών, πολίτικων και κοινωνικών αγώνων. Για κατάργηση των μνημονιακών δεσμεύσεων, την μονομερή διαγραφή του χρέους, για κοινωνική και οικονομική ανάταση του εργαζόμενου λαού.

Να ανατρέψουμε τη λογική της ενσωμάτωσης και της υποταγής. Να επιβάλλουμε την επαναφορά των εργατικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
Να επαναφέρουμε σε πρώτη φάση μισθούς και ημερομίσθια και συντάξεις στην πρότερη τους κατάσταση, για αξιοπρεπή διαβίωση του λαού μας.

Για να μείνουν δημόσια αγαθά, η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια και η συνταξιοδότηση. Ασφαλιστικό σύστημα δημόσιο ανταποδοτικό για όλο το λαό. Να αποτρέψουμε περαιτέρω τις ιδιωτικοποιήσεις και να ανατρέψουμε τις ήδη υπάρχουσες με τους μνημονιακούς νόμους. Να καταργήσουμε την υποθήκευση των περιουσιακών, πλουτοπαραγωγικών τομέων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, οι οποίες δόθηκαν ως εγγύηση στους ξένους δανειστές και το ξένο ντόπιο κεφάλαιο. Να καταργήσουμε τους αποικιακούς νόμους και την εφαρμογή του αγγλικού δικαίου.

Να απεμπλακεί η πατρίδα μας από τους Ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ. Να καταργηθούν οι βάσεις του θανάτου στη χώρα μας. Να πάρουμε πρωτοβουλίες να εμποδίσουμε τον πόλεμο, τόσο στην Μεσόγειο, όσο και σε όλο τον πλανήτη. Να παλέψουμε για να επικρατήσει ειρήνη.

Απαιτείται η εθνικοποίηση των τραπεζών και βασικών τομέων παραγωγής και υπηρεσιών. Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα με ανάκτηση της δημοσιονομικής και νομισματικής κυριαρχίας, έτσι ώστε να ασκείται οικονομική πολιτική για το συμφέρων των εργαζομένων και του λαού μας. Απαιτείταιέξοδο όχι μόνο από την νομισματική ένωση αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωσή, βασική προϋπόθεση για την αναγέννηση του λαού μας, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, πνευματικά και πολιτιστικά.
Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε η μαχητική, ενωτική και λαϊκή αντιπολίτευση, αντιιμπεριαλιστικής και αντικαπιταλιστικής κατεύθυνσης, μακρυά από διαχειριστικές λογικές.

Ρήξη και ανατροπή σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό τομέα, πάλη ενάντια στην ενσωμάτωση και τη διαχείριση της εξουσίας και στα προταγμένα του κεφαλαίου, αγώνας για την εγκαθίδρυση της εργατικής δημοκρατίας, με δημοκρατικό, κοινωνικό και εργατικό έλεγχο.

Εμπιστοσύνη στην ταξική πάλη και στις δυνάμεις, που παλεύουν για την χειραφέτηση της εργατικής τάξης, στην πορεία απελευθέρωσης του λαού, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, πνευματικά και πολιτιστικά. Για μια κοινωνία αλληλεγγύης στον δρόμο προς τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό μέχρι την αταξική κοινωνία, έτσι ώστε να επιτευχθεί συνειδητά η προσφορά και ανταμοιβή στη βάση προσφορά σύμφωνα με τις ικανότητες του καθενός στην κοινωνία και αμοιβή σύμφωνα με τις ανάγκες του’’.

*Ανένταχτος κομμουνιστής στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αιτωλοακαρνανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button