ΆποψηΡοή Ειδήσεων

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγρινίου: Εκδήλωση, συγκέντρωση και πορεία για το Πολυτεχνείο

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγρινίου στο πλαίσιο δράσεων για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, οργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 16 Νοεμβρίου μετά από την οποία θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή μουσική. Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία από την πλατεία Δημάδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγρινίου:

Πολυτεχνείο 2019: Μόνη απάντηση οι εξεγέρσεις μας

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν ήταν μια νομοτελειακή και ανεπανάληπτη στιγμή

Ήταν το αποκορύφωμα της λαϊκής οργής, η ορμή της νεολαίας, που εγκυμονούνταν στην κοινωνία όπως και σήμερα. Δεν οδηγηθήκαμε σ’ αυτήν μέσα από όλο και μεγαλύτερες νίκες του κινήματος, αντιθέτως φαινόταν να επικρατεί η λογική «άρτος και θεάματα». Μέσα και έξω από τις φυλακές και τα βασανιστήρια, η Αριστερά μάχονταν να κρατήσει την ελπίδα ζωντανή. Είχε όμως, όπως και τώρα διλλήματα, μπορεί να πέσει ένα καθεστώς που έχει τη στήριξη των ΗΠΑ; Μήπως χρειάζεται εθνικό μέτωπο; Εκδημοκρατίζεται η Χούντα; Διλλήματα που φαίνονται τρομαχτικά επίκαιρα σήμερα εν μέσω της αστικής δικτατορίας της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΝΑΤΟ, του «ανίκητου» ευρωμονόδρομου. Κι όμως εν μέσω διώξεων και φόβου ο λαός μας τόλμησε, εξεγέρθηκε. Φώτισε όλες εκείνες τις δυνατότητες για μια ζωή με αξιοπρέπεια, που ο παραγωγός του πλούτου θα είναι και ο διαχειριστής του.

Μόνη απάντηση οι εξεγέρσεις μας

Η πάλη για ψωμί, δουλειά, παιδεία και ελευθερία στην εποχή μας, μπορεί να γίνει το σύνθημα της σύγχρονης εξέγερσης του λαού́ για τα δικαιώματά του, με όπλο ένα ταξικά και πολιτικά ανασυγκροτημένο, οργανωμένο, Εργατικό, Λαϊκό και Νεολαιίστικο Κίνημα και μια Αντικαπιταλιστική και σύγχρονα Κομμουνιστική αριστερά. Για να πάρει ο λαός στα χέρια του την εξουσία και τον πλούτο. Για τη δημοκρατία, την κατάργηση της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, των διακρίσεων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ταξική πτέρυγα του κινήματος, θα συμβάλλουμε για να εκφραστεί μαζικά και δυναμικά η αντίθεση του λαού και της νεολαίας απέναντι στο σύγχρονο εργασιακό σφαγείο και στα νέα πολεμικά τους σχέδια!

Η φτωχοποίηση της κοινωνίας δεν είναι μονόδρομος.

Στόχος μας είναι η ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, ενάντια στον περιορισμό των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, τον περιορισμό της δράσης των συνδικάτων και τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, την βία και την καταστολή στα πανεπιστήμια που στόχο έχει την προώθηση των ιδιωτικών κολεγίων και την διάλυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενάντια στις φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Για έναν κόσμο στο ύψος των αναγκών και των δυνατοτήτων μας!

Οι οργανώσεις ΝΑΡ( Νέο Αριστερό Ρεύμα) νΚΑ ( νεολαία κομμουνιστική απελευθέρωση ) Οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούμε σε εκδήλωση το Σάββατο 16 Νοέμβρη στο Καφέ- Ουζερί ‘’ ΗΛΙΑΣ’’ Γοργοποτάμου 8-10(7:30 μμ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. Θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή μουσική)

Κυριακή 17 Νοέμβρη ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΔΗ (7:30 μμ συγκέντρωση και Πορεία)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button