ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου (φωτο)

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγρινίου, στο πλαίσιο δράσεων για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, πραγματοποίησε εκδήλωση το Σάββατο 16 Νοεμβρίου που περιλάμβανε συζήτηση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με την την παρέμβαση μελών του ΝΑΡ και της νΚΑ  .

Σήμερα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγρινίου  καλεί σε συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Δημάδη στις 19:30.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγρινίου:

“Με μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή εκδήλωση του ΝΑΡ για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της νΚΑ για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου. Με την παρέμβαση μελών του ΝΑΡ και της νΚΑ άνοιξε συζήτηση σχετικά με την εξέγερση του Πολυτεχνείου και το τι σήμαινε αυτό για εκείνη την εποχή αλλά και τι παρακαταθήκη αφήνει στις επόμενες γενιές και πως μπορεί αυτή να αξιοποιηθεί.

«Το πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, ήτανε εξέγερση και πάλη ταξική». Το γνωστό σύνθημα, ακούστηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της βραδιάς, συνοψίζοντας σε μία φράση όλα τα συμπεράσματα της συζήτησης που προηγήθηκε. Το Πολυτεχνείο λοιπόν, δεν είναι απλά μια γιορτή, ένα «μνημόσυνο» για τους νεκρούς αγωνιστές εκείνης της νύχτας. Είναι μία εξέγερση της νεολαίας και των εργαζομένων, με ανατρεπτικό, ριζοσπαστικό χαρακτήρα και με ξεκάθαρο αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο.

Μία εξέγερση, η οποία μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για τους αγώνες του σήμερα. Ειδικά σε μία περίοδο που το σύστημα και οι κυβερνήσεις στοχεύουν τόσο έντονα, τα δημοκρατικά, και κατακτημένα με αγώνες δικαιώματα του λαϊκού κινήματος, ώστε να περάσουν τα αντιδραστικά τους σχέδια για παιδεία και εργασία.

Όσο λοιπόν υπάρχουν πόλεμοι και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κάθε είδους σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, όσο οι κυβερνήσεις μετατρέπουν τα δημόσια πανεπιστήμια σε επιχειρηματικά κέντρα εκπαίδευσης ελαστικών εργαζομένων, όσο οι κυβερνήσεις καταπιέζουν τους εργαζόμενους, όσο η βίαιη καταστολή του κράτους προσπαθεί με κάθε μέσο να πνίξει κάθε φωνή αντίδρασης στο λαό, το Πολυτεχνείο παραμένει και θα παραμείνει επίκαιρο, κόντρα στις αστικές επιδιώξεις.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΔΗ ΣΤΙΣ 19:30”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button