ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμών για τις ευπαθείς ομάδες – Για ποιά νοσήματα

Μετά το κριτήριο της ηλικίας για την προτεραιοποίηση των εμβολιασμών, σειρά παίρνουν τώρα πολίτες που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Ξεκινά η διαδικασία για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Σε αυτή την ομάδα περιλαμβάνονται άτομα με μεταμόσχευση οργάνων ή που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, άτομα με νεφρική ανεπάρκεια, κυστική ίνωση, καρκίνο υπό αγωγή, χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος, και άτομα σε ανοσοκαταστολή.

Την Παρασκευή 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τις ευπαθείς πληθυσμού (Ομάδα Α) .

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Προτεραιότητα θα πάρουν οι ηλικίες 70 – 74 ετών με την πλατφόρμα για ραντεβού να ανοίγει στις 26 Μαρτίου και εν συνεχεία στις αρχές Απριλίου τα άτομα 65 – 69 ετών.

Σε ό,τι αφορά την προτεραιοποίηση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού θα προηγηθούν άτομα:

Με μεταμόσχευση
Με νεφρική ανεπάρκεια
Με κυστική ίνωση
Με καρκίνο υπό αγωγή
Με χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού
Με σοβαρή καρδιακή νόσο
Με σοβαρή ηπατική νόσο
Σε ανοσοκαταστολή

Άτομα από ευπαθείς ομάδες Θα ειδοποιηθούν τις επόμενες ημέρες από τα νοσοκομεία ή κλινικές όπου γίνονται και οι θεραπείες τους, ενώ για όσους είναι εκτός ‘αυλης συνταγογράφησης επειδή είτε η διάγνωση είτε η θεραπεία στο εξωτερικό, όπως και στις σπάνιες παθήσεις, θα υπάρξει διαδικασία αιτήσεων που θα ανοίξει ένα 10ήμερο μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας

Βασικό χαρακτηριστικό των πετυχημένων εμβολίων είναι η ασφάλεια τόνισε η ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης.

Τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας, εισηγείται ομόφωνα η Εθνική Επιτροπή Εμβολισμών που συνεδρίασε σήμερα, συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα.

Πηγή: skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button