Δυτική ΕλλάδαΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Άνοιγμα σχολείων: Συνάντηση της Β’ ΕΛΜΕ με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αγρινίου

Και ανακοίνωση κατά της μαγνητοσκόπησης των μαθημάτων

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 08/05/2020 ενημερωτική συνάντηση, στην πρώην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου, μεταξύ του Αντιδημάρχου Αγρινίου κου Ζαρκαβέλη Χρήστου και μελών του Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν πρόσκλησης του Αντιδημάρχου, με θέμα τις συνθήκες επανέναρξης της λειτουργίας των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για το θέμα αυτό.


Στη συνάντηση εκπροσώπησαν τη Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ο πρόεδρος κ. Κατσίφας, ο αντιπρόεδρος κ. Αποστολάκης, ο γραμματέας κ. Τσούκας και ο ταμίας κ. Καραγιάννης.

Το λόγο πήρε πρώτος ο κ. Ζαρκαβέλης ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωσης, για τα μέτρα που έχει πάρει και τις ενέργειες που έκανε όλο αυτό το διάστημα ο Δήμος Αγρινίου για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. (κόψιμο χόρτων, προμήθεια αντισηπτικών, απόσπαση καθαριστριών από την πρωτοβάθμια στη δευτεροβάθμια κ.α.) .

Διαβεβαίωσε πως από την Δευτέρα, 11/5/2020, τα σχολεία θα προμηθευτούν και τα υπόλοιπα προϊόντα υγειονομικού υλικού (ποδιές μιας χρήσης για τις καθαρίστριες). Μας ενημέρωσε επίσης πως επισκέφτηκε τις προηγούμενες ημέρες ο ίδιος όλα σχεδόν τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου για να δει από κοντά την κατάσταση των χώρων.

Από την πλευρά του προεδρείου τέθηκαν ερωτήσεις που αφορούν την απολύμανση των σχολείων και πότε προβλέπεται να γίνει.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος απάντησε πως δεν προβλέπεται νέα απολύμανση και πως σήμερα εκδόθηκε και νέα Κ.Υ.Α. η οποία προβλέπει απολύμανση μόνο σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο.

Άλλη μία ερώτηση είχε να κάνει με το τι θα γίνει με τις καθαρίστριες αν τελικά ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία.

Η απάντηση ήταν πως αυτές θα επιστρέψουν στην Πρωτοβάθμια. Για το αν θα προμηθευτούν εκ νέου αντισηπτικά τα σχολεία σε περίπτωση που χρειαστούν, δεσμεύτηκε πως αυτό θα γίνει. Για το αν θα γίνουν παρεμβάσεις στους προαύλιους χώρους των σχολείων (σκέπαστρα, τέντες), τώρα που οι μαθητές δεν θα μπορούν να κινούνται ελεύθεροι στο προαύλιο και θα παραμένουν στο χωροθετημένο χώρο του τμήματός τους, ο κ. Ζαρκαβέλης δεν δεσμεύτηκε, σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση, που καταλήγει ως εξής:

“Εν κατακλείδι τα μέλη του Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ευχαριστήσαμε τον κ. Αντιδήμαρχο και για την πρόσκληση και για τις ενέργειες-παρεμβάσεις που έχει κάνει μέχρις στιγμής ο Δήμος Αγρινίου, τονίσαμε όμως την επιφύλαξή μας πως αυτά τα μέτρα ίσως αποδειχθούν ανεπαρκή στο μέλλον”.

Στο μεταξύ  η Β’ ΕΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση, όπου και εκφράζει την αντίθεση της στην ζωντανή αναμετάδοση μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες:

«Όχι στην μαγνητοσκόπηση των μαθημάτων»

Συνάδελφοι-ισσες,

Την Παρασκευή 08/05/2020 ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία για Live Streaming μαθήματα από τις σχολικές αίθουσες. Μάλιστα η κα Υπουργός δήλωσε πως αυτό έγινε και με την έγκριση της Α.Π.Π.Δ.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα και κατόπιν προφορικών εντολών της Υφυπουργού κας Ζαχαράκη για εφαρμογή του μέτρου, θυμίζουμε πως σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα και η Ο.Λ.Μ.Ε. αντέδρασαν δηλώνοντας πως κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό και πως αντιβαίνει στο νόμο περί προσωπικών δεδομένων.

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο επιλέγει να κλιμακώσει τις σχέσεις του με τους εκπαιδευτικούς, ίσως για να δημιουργήσει αντιπερισπασμό για την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία.

Τονίζουμε πως το μέτρο αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί στα σχολικές μονάδες που διαθέτουμε και με τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτές. Εκτός και αν η κα Υπουργός ζει σε κάποια άλλη χώρα. Σε ερώτηση γονέα “και πως θα κάνει μάθημα το παιδί μου σε περίπτωση που δεν μπορεί να πάει στο σχολείο”,  η απάντηση είναι “όπως γινόταν και πριν”.
Να υπενθυμίσουμε πως πάντα είναι διαθέσιμη η Ασύγχρονη Εκπαίδευση για την επιτυχία της οποίας οι εκπαιδευτικοί πήραν τα εύσημα από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Ο «μεγάλος αδελφός» – big brother είναι εδώ, ως τροπολογία ελέγχου και παρακολούθησης, καταπατώντας κάθε έννοια προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών και κάθε δεοντολογία (συναισθηματική, ηθική, παιδαγωγική) που διέπει την παιδαγωγική πράξη, το μάθημα στη σχολική τάξη.
Είναι σαφές ότι και οι γονείς έχουν και πρέπει να έχουν λόγο!!!

Καμιά ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος μέσα από τις σχολικές αίθουσες με υπολογιστές, κινητά, κάμερες. Το υπουργείο να καταργήσει τώρα την επίμαχη διάταξη. Δεν διαπραγματευόμαστε την παιδαγωγική ελευθερία στην τάξη και τη δημοκρατία στους Συλλόγους Διδασκόντων.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να πάρουν αποφάσεις ενάντια στο μέτρο της ζωντανής μετάδοσης των μαθημάτων, και να μην το εφαρμόσουν στα σχολεία τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να μη δεχθούν να κάνουν μάθημα με ζωντανή αναμετάδοση. Η Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας δίνει τη συνδικαλιστική κάλυψη στους εκπαιδευτικούς των σχολείων ευθύνης της. Σε κάθε περίπτωση πιέσεων ή υποχρεωτικότητας αποφασίζουμε απεργία- αποχή με την συνδικαλιστική κάλυψη του σωματείου. Λιγότεροι μαθητές σε όλα τα τμήματα και τώρα και το Σεπτέμβρη.

Όχι πάνω από 10 μαθητές στις κανονικές αίθουσες των σχολείων μας και αρκετά λιγότεροι στις μικρότερες.

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button