ΕξελίξειςΠολιτική

Ανοιχτή συζήτηση συνιστωσών ΣΥΡΙΖΑ

po-syriza-syzitisi-agrinioΣυζήτηση με θέμα «κοινωνικές αντιστάσεις – πολιτικές εξελίξεις» οργανώνει η ΔΕΑ στα γραφεία της δημοτικής Οργάνωσης Αγρινίου του ΣΥΡΙΖΑ (Σαλάκου  2) την Παρασκευή 7 Ιουλίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση :

«Την τελευταία περίοδο έχουμε καταγράψει μια σειρά εργατικών αγώνων που δείχνει πιο πολύ τάσεις ανόδου παρά κάμψης. Και τα ζητήματα που αυτοί οι αγώνες καταγράφουν στην αντιπαράθεση τους με την κυβέρνηση πολιτικά ζητήματα σημαντικά…Μόνιμο καθεστώς επιτρατεύσεων, εκεί οδηγήθηκε η κυβέρνηση Σαμαρά και όσο χρησιμοποιεί αυτό  όπλο τόσο περιορίζει το χρόνο ζωής της στην κυβέρνηση και την πολιτική ανατροπή. Οι αγώνες ήρθαν αντιμέτωποι με το να γίνουν παραβάτες του νόμου και να διώκονται .Εκεί έλλειψε ο πολιτικός, κομματικός φορέας που θα πάρει την ευθύνη της κλιμάκωσης της αντεπίθεσης σε Τρόικα εσωτ. εξωτ. Φοβηθήκαμε και μιλάω για τον κομματικό μηχανισμό ,να κλιμακώσουμε με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης γιατί τα στελέχη , ο κύριος όγκος του ΣΥΝ δηλ. δεν είναι στημένα να κινητοποιούν τον λαϊκό παράγοντα ,άλλα σε κομματικά περιβάλλοντα που βρίθουν μικροαστισμού ,σε  μια δομή εκλογικού μηχανισμού. Αν δεν αλλάξουμε το Η αυτοί  Η εμείς δεν θα γίνει ποτέ πράξη σημαντικών έστω δυνάμεων στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ενιαιοποίηση ,οι συνιστώτες ,τί κόμμα χρειαζόμαστε ,οποιοδήποτε ερωτηματικό και ζήτημα έχει θέση στην κουβέντα μας( εννοείται σε δημοκρατικά πλαίσια).

Διεθνιστική . Εργατική. Αριστερά  συνιστώσα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ
Καλούμε συντρόφους ,συναγωνιστές και εργαζόμενους σε ανοικτή συζήτηση με θέμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ -ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ , σταυροδρόμι στην υπόθεση της ανατροπής. Και είναι ακριβώς έτσι , από τους δρόμους που θα διαλέξει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα καθοριστούν σε μεγάλο βαθμό οι πολιτικές εξελίξεις. Είναι η ρυθμιστική δύναμη της αριστεράς και καλείται να επιλέξει : Ρήξη και ότι σημαίνει αυτό σε πολλά επίπεδα ή διαχείριση , αν υπάρχει τέτοιο πράγμα σήμερα. Μια σειρά κοινωνικοί  αγώνες ,εργολαβικοί ΑΠΘ, ΟΛΜΕ  ΜΕΤΡΟ, ξαναβάζουν επιτακτικά στον ΣΥΡΙΖΑ  καθήκοντα κομματικής οργάνωσης και επί τάπητος το τί κόμμα θέλουμε. Τα συμπεράσματα των κοινωνικών αγώνων όπως μπορέσαμε να τους παρακολουθήσουμε, η μάχη για τη φυσιογνωμία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΕΝΙΑΙΟΠΟΊΗΣΗ για τους χιλιάδες αγωνιστές εκεί έξω ή  για εσωκομματική φιέστα και διαμόρφωση των συσχετισμών.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button