ΠολιτισμόςΡοή Ειδήσεων

Ανοιχτή επιστολή για τη δημιουργία αυτόνομης ακαδημίας θεάτρου και κινηματογράφου στο Αγρίνιο

Από το Ανοιχτό Θέατρο Αγρινίου

Το Ανοιχτό Θέατρο Αγρινίου, με ανοιχτή επιστολή, προτείνει την δημιουργία Αυτόνομης Δημόσιας Ακαδημίας, Θεάτρου και Κινηματογράφου, Δυτικής Ελλάδας, με έδρα το Αγρίνιο.

Αναλυτικά:


«ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ:

1. Πρωθυπουργό κο Κυριάκο Μητσοτάκη

2. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως

3. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη

4. Υπουργό Τουρισμού κο Χάρη Θεοχάρη

5. Περιφερειάρχη Π.Δ.Ε. κο Νεκτάριο Φαρμάκη

6. Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας κ.κ. Κώστα Καραγκούνη, Μάριο Σαλμά, Σπήλιο Λιβανό, Γιώργο Βαρεμένο, Θάνο Μωραΐτη, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και ο Νικόλαο Παπαναστάση.

7. Δημάρχους Αιτωλοακαρνανίας: Αγρινίου κο Γεώργιο Παπαναστασίου, Ι. Π. Μεσολογγίου κο Κων/νο Λύρο, Ναυπακτίας κο Βασίλειο Γκίζα, Θέρμου κ. Σπύρο Κωνσταντάρα, Αμφιλοχίας κο Γεώργιο Κατσούλα, Ξηρομέρου κο Ιωάννη Τριανταφυλλάκη και Ακτίου-Βόνιτσας κο Γεώργιο Αποστολάκη.

8. Πολιτευτές και τον απανταχού λαό του νομού Αιτωλ/νίας.

ΘΕΜΑ: Δημιουργία Αυτόνομης Ακαδημίας Θεάτρου και Κινηματογράφου με έδρα το Αγρίνιο.

Το να κλαίμε πάνω από το «χυμένο γάλα» δεν έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Η απόφαση για την κατάργηση των πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, ήταν από χρόνια ειλημμένη και απλά τώρα… παίχτηκε η τελευταία πράξη και έπεσε η αυλαία με τους τίτλους τέλους.

Το Ανοιχτό Θέατρο Αγρινίου, βλέποντας μπροστά, κάνει πρόταση για δημιουργία Αυτόνομης Δημόσιας Ακαδημίας, Θεάτρου και Κινηματογράφου, Δυτικής Ελλάδας, με έδρα το Αγρίνιο.

Απευθύνεται σε όλους τους πολιτικούς και τους πολίτες του νομού και τους προκαλεί να δουν θετικά την καινούργια πρόταση.

Υπάρχουν οι υποδομές, πολύ και καλή μαγιά για το ξεκίνημα για να καλυφτεί άνετα η πρώτη σχολική χρονιά της νέας Ακαδημίας και αυτού του έτους!

Η μεγάλη δύναμη της Ελλάδος εκτός των αγροτικών προϊόντων, είναι ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός και μια τέτοια Ακαδημία, θα προσελκύσει πολλά άτομα από την Ελλάδα και άλλες χώρες, που θα θελήσουν να μάθουν θέατρο στην μητρική κοιτίδα.

Τόσα δις από το καινούργιο πρόγραμμα ανάκαμψης, θα διαμοιραστούν σε διάφορους τομείς της χώρας, γιατί να μην πάρουμε και το αναλογούν μερίδιο για την Ακαδημία μας;
Εδώ και τώρα ξεκινήστε το! Φαντασία χρειάζεται και όραμα και πάνω από όλα χρειάζεται απόφαση και δέσμευση! Ναι θα το κάνουμε!

Ο πρόεδρος του ΑΝ.ΘΕ.Α.
Λάζαρος Τσόλκας»

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button