Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ανησυχούν τα κρούσματα Covid στον Κάλαμο

Η υγειονομική κατάσταση, λόγω Covid, στον Κάλαμο δεν είναι καλή, σύμφωνα με όσα αναφέρουν κάτοικοι του νησιού, που κάνουν λόγο για περίπου 25 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού.

Το νούμερο αυτό είναι πολύ μεγάλο εάν αναλογιστεί κανείς πως στο νησί αυτήν την περίοδο κατοικούν περίπου 150 άτομα. Όπως είναι φυσιολογικό επικρατεί ανησυχία και κάτοικοι που επικοινώνησαν με το agriniopress, ζητούν να ληφθούν μέτρα και να γίνουν δράσεις με πρωτοβουλία της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον ΕΟΔΥ.

Ζητούμενο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και να ελεγχθεί η διασπορά. Να σημειωθεί πως σε ένα ποσοστό κοντά στο 90% οι κάτοικοι του Καλάμου είναι εμβολιασμένοι και δεν υπάρχει προς το παρόν πληροφορία για περίπτωση σοβαρής νόσησης.

Σχετικά με την εξέλιξη, ο πρώην δήμαρχος Λευκάδας κ. Δρακονταειδής και επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, ανήρτησε την παρακάτω ανακοίνωση:


«Το Νηπιαγωγείο είναι κλειστό, επειδή νοσούν εκπαιδευτικοί και παιδιά. Το πρόβλημα φυσικά δεν δημιουργήθηκε σήμερα, είναι μέρες τώρα.
Όλοι γνωρίζουμε τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στα μικρά μας νησιά (πολύ μικρές κοινωνίες, ηλικιωμένοι κάτοικοι, αντικειμενικά υπάρχουν στενές επαφές, κ.λπ).

Η αντιμετώπιση της κατάστασης, από τη μεριά του Ε.Ο.Δ.Υ., της Περιφέρειας και του Δήμου, το λιγότερο που θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε, είναι ερασιτεχνική!
Είναι χαρακτηριστικό ότι διατέθηκαν 50 μόνο rapid test, για πάνω από 200 μονίμους κατοίκους, που θα πηγαίνουν κάθε πρωί 10.00 με 11.00 στο αγροτικό ιατρείο να δίνουν δείγματα (σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού ιατρού). Για τέτοια ταχύτητα μιλάμε!!! Και βεβαίως, ας μην βιαστούν κάποιοι να ρίξουν την ευθύνη στο γιατρό.

Ας μην αναφερθούμε στο πως ή πότε ή αν δηλώθηκαν τα κρούσματα του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, εκπαιδευτικών και μαθητών!

Για τους λόγους αυτούς Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε :

► Να μεταβεί, ‘’χθες’’, κινητό συνεργείο του ΕΟΔΥ για άμεσους ελέγχους σε όλους τους κατοίκους.
► Να ‘’ξυπνήσουν’’ ο Δήμος, η Περιφέρεια και οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί. Να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι!!! Κάθε λεπτό που περνά, δυσκολεύει την αντιμετώπιση του προβλήματος.
► Ο Δήμος να χορηγήσει τα rapid test, εφ’ όσον οι ‘’ανέμελοι’’ κυβερνώντες δεν το κάνουν.
Ας γίνει σε όλους αντιληπτό ότι τα μικρά νησιά μας δεν «μετακόμισαν» στον Ειρηνικό ωκεανό, δίπλα μας είναι!!!
ΥΓ. 1: Μερικά γεγονότα που έρχονται στη μνήμη μας, πράγματι μας κάνουν να θλιβόμαστε ως απλοί πολίτες! Ένα από αυτά ήταν οι περίφημες ανακοινώσεις – διαφημίσεις που πριν μήνες εξεδίδοντο, κεντρικά και τοπικά και που μιλούσαν για Covid Free νησιά!!!
Ας είναι, ευτυχώς, δεν πάθαμε όλοι αμνησία!!!
ΥΓ. 2: Το Δελτίο Τύπου δεν εκδίδεται για να κινδυνολογήσει, απλώς κρούει τον κώδωνα!!!».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button