ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Ανισορροπία υπέρ της Πάτρας εντοπίζει η παράταξη Καρπέτα στο σχέδιο ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας

Επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Η περιφερειακή παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα, αναδεικνύει μια σειρά από ζητήματα, τα οποία και θα συζητηθούν υπό τη μορφή επερωτήσεων, στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης κ. Κώστας Διαμαντόπουλος (Π.Ε. Ηλείας), έχει καταθέσει δυο επερωτήσεις. Η μία εξ αυτών αφορά στις αντιδράσεις για το υπό διαμόρφωση σχέδιο ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας και θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.


Όπως τονίζει ο κ. Διαμαντόπουλος στην επερώτησή του, το σχέδιο προβάλλει την Πάτρα σε βάρος των άλλων περιφερειακών ενοτήτων καθώς προβλέπει μεγάλα έργα υποδομής για την πόλη, αλλά η Ηλεία και η Αιτωλοακαρνανία έχουν περιορισμένη παρουσία, προκαλώντας ανησυχίες για την ισορροπία και την ανάπτυξη της περιοχής.

Μάλιστα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλείας της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα», τονίζει ότι στις 8/2/2023 υπήρξε συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες για την υλοποίηση των συγκεκριμένων σχεδίων και πως: «Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας νομιμοποίησε με την παρουσία του ένα σχέδιο που «ακρωτηριάζει» την Περιφέρεια στην οποία ηγείται και τη μετατρέπει σε Περιφέρεια μιας πόλης και ενός νομού».

Ο κ. Διαμαντόπουλος ρωτά τον Περιφερειάρχη τα εξής:
• «Συμμετείχατε στη διαμόρφωση του συγκεκριμένου σχεδίου;
• Θα νομιμοποιήσετε με την παρουσία σας και πάλι σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό το συγκεκριμένο σχέδιο;
• Θα ζητήσετε την αναθεώρησή του ώστε να εμπλουτιστεί με παρεμβάσεις για τις ενότητες της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας και την αναλυτική περιγραφή τους;».

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button