Γεγονότα

Ανικανοποίητοι από τις βελτιωτικές προτάσεις της κυβέρνησης δηλώνουν οι αγρότες

koi-agrotes-mploko-ermitsa2Θύματα κοροϊδίας και εμπαιγμού δηλώνουν οι αγρότες, αφού οι «δήθεν βελτιωτικές προτάσεις της κυβέρνησης» δεν καλύπτουν τα αιτήματά τους, όπως δηλώνει με νέα ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και η Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων. Καλούν δε σε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στη συνέχιση των δράσεών τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η κυβέρνηση αντί να μας απαντήσει και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης μας κοροϊδεύει και μας περιπαίζει.
Οι δήθεν βελτιωτικές προτάσεις της δεν ικανοποιούν στο ελάχιστο τα αιτήματα μείωσης του αγροτικού ρεύματος και χαρατσιού, αφορολόγητου πετρελαίου, και συνολικά μείωση του κόστους παραγωγής, που συλλογικά αποφασίσαμε και θέσαμε στην κυβέρνηση.

Είναι χωρίς αντίκρισμα η κατάργηση της υποχρεωτικότητας λογιστικών βιβλίων για τη φτωχή αγροτιά, αφού υποχρεωτικά θα πληρώνει λογιστή για τα συγκεντρωτικά παραστατικά εσόδων και εξόδων, ενώ η απαλλαγή για τα πέντε πρώτα χρόνια από το τέλος επιτηδεύματος, καμιά χάρη δεν μας γίνεται, αφού ισχύει για όλους!

Φορολογεί ΚΑΙ ΠΑΛΙ τη φτωχή αγροτιά ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΤΩΝ 15.00ΟΕΥΡΩ από το πρώτο ευρώ με 13%, τη στιγμή που το κόστος παραγωγής είναι στα ύψη και δεν έχουμε τη δυνατότητα όχι μόνο να πληρώσουμε και άλλους φόρους, αλλά δυσκολευόμαστε να συνεχίσουμε την αγροτική δραστηριότητα. Μπαίνει λοιπόν στο στόχαστρο η δήμευση και κατάσχεση της μικροϊδιοκτησίας , που έχουμε για να ζήσουμε.

Σας καλούμε να συμπαραταχθείτε μαζί μας στον σκληρό αγώνα που δίνουμε. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο: Την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που οδηγεί τη φτωχή αγροτιά στο ξεκλήρισμα, την εργατιά στην ανεργία, τους αυτοπασχολούμενους στο λουκέτο, τους νέους στην απόγνωση, τους απόμαχους της δουλειάς στην πείνα, το λαό μας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Η λαϊκή συμμαχία, η αγωνιστική συμπαράταξη θα δώσει δύναμη και φτερά στον αγώνα μας.
Παλεύουμε, με νύχια και με δόντια, για να μην ξεκληριστούμε. Μεγαλοαγρότες, μεγαλοεπιχειρηματίες, πολυεθνικές εταιρείες θέλουν να πετάξουν εμάς τους μικρούς και μεσαίους αγρότες από το αγροτικό επάγγελμα, ν’ αρπάξουν τα χωράφια και τα ζώα μας. Να μας βγάλουν από τη μέση, για να περάσει, ολοκληρωτικά, στα χέρια τους η γη και η αγροτική παραγωγή της χώρας μας.
Το βασικό όργανο που χρησιμοποιούν για να πετύχουν ο σκοπό τους, είναι η ΚΑΠ της ΕΕ. Αυτή, σαν δρεπάνι, μας θερίζει. Αγωνιζόμαστε να την ανατρέψουμε. Όσο θα υπάρχει η ΚΑΠ θα μας ξεκληρίζει. Κανενός είδους διαχείρισή της, από οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν θα αλλάξει αυτό το χαρακτήρα της ΚΑΠ.
Ταυτόχρονα, παλεύουμε για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και της ΚΑΠ, που θα αξιοποιεί όλα τα παραγωγικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, για να εξασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στη μικρομεσαία αγροτιά, φτηνά και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού και πρώτες ύλες για τη μεταποιητική βιομηχανία της χώρας μας.
Δυναμώνουμε το αγωνιστικό μέτωπο αγροτών, εργατών, αυτοαπασχολουμένων, νεολαίας, συνταξιούχων, γυναικών, που συμμαχούν και συμπαρατάσσονται μαζί μας. Όλοι μαζί να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε και μας τον κλέβουν.
Όλοι στο λαϊκό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Ερμίτσα την Κυριακή στις 12:00. Αντίστοιχες δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα.
A I T H M A T A Ε Π Ι Β Ι Ω Σ Η Σ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
– Όχι στην καθιέρωση λογιστικών βιβλίων στους φτωχούς αγρότες με ετήσιο τζίρο μέχρι 40.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
– Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολόγηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο 45%.
ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΧΡΕΗ:
– Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των φτωχών αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού τους ή χωραφιού, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
– Διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων, από το συνολικό ποσό των οφειλών των μικρομεσαίων αγροτών προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Κούρεμα σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
– Με ευθύνη του κράτους διασφαλίζεται η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα και χωρίς υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης περιουσιακών τους στοιχείων, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για να ανταποκριθούν στην αγορά καλλιεργητικών εφοδίων για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.
ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ –ΕΙΣΟΔΗΜΑ-ΥΓΕΙΑ
– Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Αμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
– Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της νέας ΚΑΠ 2014-2020 που οδηγούν στο ξεκλήρισμα τη φτωχή αγροτιά.
– Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.
– Κατάργηση των χαρατσιών στα σπίτια, χωράφια, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΟΣΔΕ γεωτρήσεις, κ.ά, όπως και στα νοσοκομεία , τα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΠΥ και τα φάρμακα. Σφράγιση όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ
– Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους , δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων, υποδομές για την αντιμετώπιση των ζωονόσων.

Όλοι στο λαϊκό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Ερμίτσα την Κυριακή στις 12:00.
Αντίστοιχες δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button