ΕξελίξειςΠολιτική

Ανεβάζει ταχύτητες η Μαρία Καλπουζάνη στην Αιτωλοακαρνανία

kalpouzani

Σειρά επαφών με αξιωματούχους και παραγωγικούς φορείς του νομού Αιτωλοακαρνανίας είχε η οικονομολόγος-διεθνολόγος και μέλος του μητρώου στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μαρία Καλπουζάνη.

Η κ. Καλπουζάνη, στο πλαίσιο ενημέρωσης φορέων για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει στην περιοχή, είχε κατ’ιδίαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου, τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Π. Λουκόπουλο και τους Αντιδημάρχους Ναυπακτίας Ι. Σύψα και Γ. Σιαμαντά.

Παράλληλα, η κ. Καλπουζάνη, τόσο στην επίσκεψη της στην Ναύπακτο όσο και στο Αγρίνιο είχε συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της περιοχής, μεταξύ των οποίων και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτη  Τσιχριτζή, όπου συζήτησαν τόσο την αναπτυξιακή προοπτική του νομού όσο και τα καθημερινά προβλήματα γραφειοκρατίας και υπερφορολόγησης που αντιμετωπίζουν οι τοπικές επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Η κ. Καλπουζάνη προσκάλεσε παράλληλα τόσο τους Δημάρχους και Αντιδημάρχους όσο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου στην ανοικτή εκδήλωση που σχεδιάζεται από τον ΣύνδεσμοΑιτωλοακαρνάνωνΕπιχειρηματιών για τις 21 Απριλίου στην κεντρική αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο μεθέματουςαγροτικούςσυνεταιρισμούςκαιτηνγυναικείαεπιχειρηματικότητα, ένα ζήτημα που αγγίζει τόσο τον ρόλο της γυναίκας στην σύγχρονη εποχή όσο και την ανάγκη στήριξης συνεταιριστικών σχημάτων για την τοπική ανάπτυξη του νομού. Παράλληλα τους ενημέρωσε και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει όπως η διοργάνωσηκοινωνικώνιατρείων σε απομακρυσμένες περιοχές του νομού και τους προσκάλεσε να στηρίξουν την ημερίδα που πρόκειται να διεξαχθεί στις 12 Μαΐου στην Ναύπακτο με αντικείμενο τις μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες που γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενο. Η εκδήλωση τελείυπο την αιγίδα του Δήμου Ναυπακτίας και διοργανώνεται απ τοπικούς συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Τέλος η κ. Καλπουζάνη είχε ξεχωριστή συνάντηση με τον ΜητροπολίτηΝαυπάκτουκ.κ. Ιερόθεο όπου συζήτησαν θέματα κοινωνικής στήριξης συνανθρώπων μας με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Συζήτησαν,επίσης για το σπουδαίο έργο που επιτελεί η Μητρόπολη στο κομμάτι της έμπρακτης στήριξης των ατόμων με προβλήματα υγείας και ανέχειας.

Στο τέλος της περιοδείας της, η Μαρία Καλπουζάνη δήλωσε σε τοπικό μέσο της Ναυπάκτου:

«Είμαι πεπεισμένη πως ο νομός μας μπορεί να αποτελέσει πρότυπο  ανάπτυξης και αλληλεγγύης για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Είμαι απολύτωςσίγουρη πως η αγροτική παραγωγή μας, οι πρότυπες βιοτεχνικές μας μονάδες και οι τομείς του θεματικού τουρισμού και της πολιτιστικής διαχείρισης, μπορούν να φέρουν χρήματα στον τόπο και νέες θέσεις εργασίας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το μόνο που απαιτείται είναι σχέδιο, κατάλληλη ηγεσία κα ιανθρώπους που ξέρουν να λύνουν προβλήματα και όχι να δημιουργούν. Η εκδήλωση για την γυναικεία επιχειρηματικότητα στις 21 Απριλίου στο Αγρίνιο είναι μια πρώτη ευκαιρία για να θυμηθούμε πώς ο τόπος μας μπορεί να αναγεννηθεί βασισμένος στα στοιχεία που μας διακρίνουν: την προκοπή, την αγάπη για την περιοχή μας και την όρεξη για δημιουργία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button