Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

«Ανεπαρκείς οι εξηγήσεις που έδωσε ο Μητροπολίτης Κοσμάς», λέει η ΔΙΣ

Σε εκκλησιαστικό ανακριτή ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Σε εκκλησιαστικούς ανακριτές παραπέμπονται με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος οι δύο μητροπολίτες, ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς και ο Κυθήρων Σεραφείμ, σχετικά με τη στάση που τήρησαν για το ωράριο τέλεσης των Ιερών Ακολουθιών την περίοδο του Πάσχα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΙΣ για την υπόθεση των δύο Μητροπολιτών, μετά την ακρόασή τους οι εξηγήσεις που δόθηκαν θεωρήθηκαν ανεπαρκείς.

Η ΔΙΣ έτσι, όρισε ως Ανακριτή του τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Η ανακοίνωση:

– Λαβούσα υπ’ όψιν την εισήγηση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων σχετικώς προς τις επιστολές και λοιπές ενέργειες των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και κατόπιν της από 15ης Ιουλίου ε.έ. αποφάσεώς Της, εδέχθη τους εν λόγω Αρχιερείς για να παράσχουν προφορικές εξηγήσεις αναφορικώς προς τις επιστολές και λοιπές ενέργειές τους, με τις οποίες εξεδήλωσαν απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών.

Μετά την ακρόασή τους θεώρησε ανεπαρκείς τις παρασχεθείσες εξηγήσεις και ζήτησε την εκ μέρους τους επικαιροποίηση των υπεσχημένων κατά την εις Επίσκοπον χειροτονία και την Διαβεβαίωση τους, ως προς την συμμόρφωσή τους προς τις εκάστοτε συνοδικές αποφάσεις.

Μετά ταύτα, αρνηθέντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών να αποδεχθούν την πρόταση της Δ.Ι.Σ., όρισε ομοφώνως – δυνάμει του άρθρου 143 του Νόμου 5383/1932 «Περί εκκλησιαστικών δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας» – ανακριτές, διά μεν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, και διά δε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο.

4 Σχόλια

  1. Απειθαρχια υπαρχει στο στρατο οχι στην εκκλησια.Στην εκκλησια πιστευεις στο θεο και δεν κοιτας ιεραρχιες και πρασινα αλογα.Αν τα κοιτας πολυ απλα δεν υπηρετεις το θεο αλλα προσωπικα θελω.Καληνυχτα

  2. Κορακας κορακου ματια δε βγανει,μη φοβασαι δεσποτα με μια επικληση του συνονημου σου,αντε και μια βαπτιση της ιονιας ολα θα γινουν Αμην.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button