Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

“Παρελαύνουν” ανεμογεννήτριες στον Βάλτο-Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα Άγραφα

Ενώ στα Άγραφα Ευρυτανίας, μαίνεται ο “πόλεμος” για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην άγρια και παρθένα φύση της απάτητης κορυφής, οι Ευρυτάνες βλέπουν τις τελευταίες ημέρες μια “παρέλαση” μηχανημάτων που μεταφέρουν τμήματα ανεμογεννητριών προς την πλευρά του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας.

Ο αγώνας των κατοίκων της περιοχής αλλά και οργανώσεων, φορέων και συλλόγων, να μην θυσιαστεί το περιβάλλον στο βωμό των αιολικών πάρκων, δεν σταματά τις εργασίες που συνεχίζονται πυρετωδώς.

Αντίστοιχα, συνεχίζεται και η μάχη εναντίον της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην πλευρά της Ευρυτανίας, παρά τη δήλωση του υπουργού κ. Σταθάκη να ξεκαθαρίζει πως η υπογραφή του μπήκε και δεν αποσύρεται…

Σε πρόσφατη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στα Άγραφα για τα αιολικά πάρκα, η ατμόσφαιρα θύμιζε μπαρούτι με έντονες αντιπαραθέσεις  μεταξύ του εργολάβου του έργου και κατοίκων-μελών του φορέα που είναι αντίθετοι στα αιολικά ενώ έντονη αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ του δημάρχου Θόδωρου Μπαμπαλή με τον εκπρόσωπο του φορέα της Ευρυτανίας Θωμά Κώτσια καθώς και και με τον Περιφερειακό σύμβουλο  Λάμπρο Τσιτσάνη.

Θέση κατά της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στα Άγραφα ,ζητώντας διευκρινίσεις για τις μελέτες απο τον εκπρόσωπο των εταιρειών,πήρε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός.

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος των ανεμογεννητριών, αρκεί να σκεφτεί ότι στη φωτογραφία φαίνεται η μεταφορά ενός μόνο τμήματος από τον έλικα…

https://lamianow.gr

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close