ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Δήμος Αμφιλοχίας: Ανακοίνωσε συνεργασία τριών παρατάξεων η “Ανεξάρτητη Κίνηση Βαλτινων”

Η δημοτική παράταξη του δήμου Αμφιλοχίας με επικεφαλής την Σοφία Ανδρίκουλα με ανακοίνωση της κάνει γνωστή την επίτευξη προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ τριών παρατάξεων , μετά από πρόταση του νεοεκλεγέντος δημάρχου:

“Στο δήμο Αμφιλοχίας, βάσει των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας της 26ης Μαΐου, εξελέγησαν 27 δημοτικοί σύμβουλοι προερχόμενοι από πέντε δημοτικές παρατάξεις, με συνέπεια καμία εξ αυτών να μην διαθέτει πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.


Τα προβλήματα, όμως, που καλείται να αντιμετωπίσει ο Δήμος είναι σύνθετα και διαχρονικά. Λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα αυτή, και με γνώμονα το καλό των δημοτών και του τόπου, μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Γιώργου Κατσούλα, προχωρήσαμε σε ένα πλαίσιο προγραμματικής συνεργασίας μεταξύ τριών παρατάξεων, που θα δοθεί στη δημοσιότητα με υπογραφές των τριών επικεφαλής.

Με την ενέργειά μας αυτή θεωρούμε ότι ανταποκρινόμαστε, αφενός στις επιτακτικές ανάγκες του δήμου και αφετέρου στη βούληση της κοινωνίας για συνεργασία μεταξύ αυτών των παρατάξεων. Η συνεργασία μας αυτή στηρίζεται σε αρχές, τις οποίες πρέπει να ανακτήσουμε ως δήμος, αλλά και σε αξίες που πρέπει να αναδείξουμε ως κοινωνία.

Θα είναι σε ισότιμη βάση και με αμοιβαία αναγνώριση κάθε παράταξης. Η διατήρηση της αυτοτέλειας των παρατάξεων είναι καθήκον όλων μας απέναντι στους ψηφοφόρους μας. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει δυνατότητα ανάκλησης ή αποχώρησης σε περίπτωση διαφωνίας με ανάλογη ανακοίνωση – ενημέρωση.

Η έναρξη της νέας θητείας συνεπάγεται για το δήμο Αμφιλοχίας μία πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς η διοίκησή του θα περνά μέσα από τη συνεργασία τριών παρατάξεων και η πολιτική συμμετοχή των πολιτών θα ενισχύεται ακόμα περισσότερο, συμβάλλοντας με το τρόπο αυτό στον εκδημοκρατισμό του πολιτικού βίου.

Ο ορισμός των στελεχών που θα αναλάβουν την υλοποίηση του έργου ανά τομέα είναι ευθύνη της κάθε παράταξης. Η συνεργασία των τριών παρατάξεων στηρίζεται στην ειλικρίνεια, τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και την προτεραιότητα, που δίνουμε για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και του δημοσίου χρήματος χωρίς καμία έκπτωση.

Έχουμε υποχρέωση να σταθούμε με σεβασμό απέναντι στους ψηφοφόρους μας και να τους υποσχεθούμε πως μέσα από τη συνεργασία θα μπορέσουμε να λύσουμε προβλήματα της καθημερινότητας και θα συμβάλλουμε στην βελτίωση της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης με προτάσεις και πρωτοβουλίες και της δικής μας παράταξης”.

Την ανακοίνωση εκτός της κ. Ανδρίκουλα, υπογράφουν οι Χαρδαλιά Λαμπρινή, Ριζογιάννης Κων/νος και Κατσούλης Μάρκος.

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou christmas2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button