Αναβρασμός στην Ματαράγκα με μετακίνηση δασκάλου – Ετοιμάζουν αποχή από τα μαθήματα
«Έχουμε τόσα προβλήματα, θα μας αφήσουν και χωρίς δασκάλους», λένε οι γονείς

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Ματαράγκα του δήμου Αγρινίου τις τελευταίες ώρες καθώς μαθητές του δημοτικού σχολείου ενημερώθηκαν πως ο δάσκαλος της Ε’ τάξης θα μετακινηθεί σε διπλανό χωριό.
Ο δάσκαλος, όπως πληροφορήθηκαν, θα πάει στο δημοτικό της Γραμματικούς για να καλύψει κενά δασκάλων που βγήκαν σε άδεια. Στην Ματαράγκα δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι με ξαφνική φυγή δασκάλου από το χωριό μιας και στην αρχή της χρονιάς ο δάσκαλος της έκτης τάξης μετακινήθηκε την μέρα του αγιασμού, όπως τότε έμαθαν, για τις Παπαδάτες.
Η νέα αυτή απόφαση έχει προκαλέσει αναστάτωση στο χωριό μεσούσης της χρονιάς με ότι αυτό συνεπάγεται για τις συγχωνεύσεις τμημάτων που πιθανώς να γίνουν. Γονείς ετοιμάζουν διαμαρτυρία από αύριο, Παρασκευή (14/2), με το σενάριο της αποχής από τα μαθήματα να προκρίνεται έως ότου δοθεί λύση.
«Έχουμε τόσα προβλήματα, θα μας αφήσουν και χωρίς δασκάλους», λένε γονείς στο agriniopress.