Γεγονότα

Ανάβουν τα αίματα στους συνεταιρισμούς: Εξώδικο του προέδρου της Ενωσης Μεσολογγίου στον Τζ. Καραμίχα

koi-zografos-axeloosΟι δημόσιες δηλώσεις προ ολίγων ημερών τόσο του προέδρου της Ένωσης Μεσολογγίου Π. Ζωγράφου, όσο και του προέδρου της Ένωσης Αγρινίου κ. Κουτσουπιά, που κινούνται σε εκ διαμέτρου αντίθετες προσεγγίσεις και αφήνουν σαφώς αιχμές για τα όσα συνέβαιναν με το ΟΣΔΕ τα προηγούμενα χρόνια και όχι μόνο, βρίσκονται στο επίκεντρο μιας αντιπαράθεσης που έχει ξεκινήσει και που αναμένεται λίαν αποκαλυπτική γενικότερα για το λεγόμενο συνεταιριστικό κίνημα.

Ειδικότερα οι δηλώσεις του κ. Ζωγράφου , που λίγο έως πολύ απηχούν τις απόψεις μεγάλου μέρους της κοινωνίας, ότι δηλαδή οι  συνεταιρισμοί λειτούργησαν ως ο μακρύς βραχίωνας εξυπηρέτησης επιδιώξεων κομμάτων και κυβερνήσεων και πως οι διοικήσεις του συνεταιριστικου κινήματος και ειδικότερα τα Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ, φέρουν μεγάλη ευθύνη για την ανυποληψία, την απαξίωση, την διαφθορά κλπ του ιστορικου αυτού θεσμού, προκάλεσαν προ ολίγων ημερών την αντίδραση του προέδρου της χρεοκοπημένης  και πάλαι ποτέ κραταιάς συνεταιριστικής συνομοσπονδίας, με τον οποίο για χρόνια έχει στενούς δεσμούς ο Θωμάς Κουτσουπιάς (ο μεν κ. Καραμίχας είναι πρόεδρος, ο δε κ. Κουτσουπιάς, αναπληρωτής πρόεδρος).

Ο κ. Τζανέτος Καραμίχας, επικεφαλής της υπό εκκαθάριση ΠΑΣΕΓΕΣ προφανώς ενοχλημένος, στον ιστότοπο της Συνομοσπονδίας, υποστήριξε συγκεκριμένα:

“Ήταν κάτι περισσότερο από θλιβερό το περιεχόμενο των δηλώσεων του προέδρου του Α.Σ. Μεσολογγίου-Ναυπακτίας κ. Παναγιώτη Ζωγράφου σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, γεγονός που με υποχρεώνει, προς αποκατάσταση της αλήθειας και προκειμένου να γίνουν αντιληπτά τα κίνητρα των ισοπεδωτικού χαρακτήρα δημοσίων τοποθετήσεών του, να διευκρινίσω:

epi-karamixas-koutsoupias«Η μεταστροφή των απόψεων του κ. Ζωγράφου για τις διοικήσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ των τελευταίων ετών επήλθε από τη στιγμή που εταιρία ιδιωτικών συμφερόντων, που αντιμάχεται με κάθε τρόπο, την ΠΑΣΕΓΕΣ και συνολικά το Συνεταιριστικό κίνημα της χώρας, προσέλαβε τον γιό του. Προ του διορισμού αυτού, ο κ. Ζωγράφος εξέφραζε πιστή αφοσίωση στην ΠΑΣΕΓΕΣ, υπερψηφίζοντας μάλιστα και το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο, …αυτό που ξαφνικά είναι υπαίτιο για όλα τα δεινά του χώρου και που φέρει ιστορικές ευθύνες!»

Ας βγάλουν, λοιπόν, οι αγρότες, τα συμπεράσματά τους. Και ας καταλάβουν ποιες νοοτροπίες είναι εκείνες που οδηγούν σε απαξίωση τους Συνεταιρισμούς.”

Με εξώδικο η αντίδραση Ζωγράφου

Εξώδικη διαμαρτυρία προς τον Τζανέτο Καραμίχα, με αφορμή «κατάπτυστο και συκοφαντικό», όπως το χαρακτηρίζει, δημοσίευμα στον ιστότοπο της ΠΑΣΕΓΕΣ απέστειλε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσολογγίου, Παναγιώτης Ζωγράφος.

Ο Παναγιώτης Ζωγράφος καλεί τον κ. Καραμίχα να σταματήσει να αναμειγνύει την οικογένειά του στις «παραληρηματικές», όπως σημειώνει, επιστολές του και να προβεί σε άμεση αποκατάσταση της αλήθειας και της προσωπικότητάς του.

«Σε διαφορετική περίπτωση σας γνωρίζω ότι θέλω ενεργήσει καθ’ υμών τα νόμιμα προκειμένου να προστατέψω την τιμή και την υπόληψη εμού και της οικογένειας μου», καταλήγει.

Αναλυτικό το εξώδικο αναφέρει τα εξής:

«ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΕΞΩΔΙΚΗ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Παναγιώτη Ζωγράφου του Θεοδώρου , κατοίκου Μεσολογγίου

ΠΡΟΣ
Τον Τζανέτο Καραμίχα Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ, κάτοικο Αθηνών οδός Αρκαδίας 26 & Μεσογείων 11526 ΑΘΗΝΑ τηλ.:210-7499400

Αρνούμαι μετ’ αγανακτήσεως το περιεχόμενο του κατάπτυστου και συκοφαντικού εγγράφου που αναρτήσατε στο site της ΠΑΣΕΓΕΣ 21-2-2017, με μοναδικό σκοπό να πλήξετε την τιμή και την υπόληψή μου, αφού τόσον τα αναγραφόμενα όσον και τα δηλητηριώδη υπονοούμενα, είναι εύγλωττα και προδίδουν την πρόθεση κατασυκοφάντησής μου, χρησιμοποιώντας μάλιστα και άτομα της οικογένειας μου.

Επικαλείσθε την αποκατάσταση της αλήθειας. Σε ποια αλήθεια όμως αναφέρεσθε. Σ’ αυτή που τόσο βάναυσα και απροκάλυπτα διαστρεβλώνετε και κακοποιείτε, με σκοπό να με πλήξετε ως άνθρωπο και ως πολίτη. Ή μήπως αναφέρεσθε σ’ αυτήν που σκοπίμως αποκρύπτετε. Γιατί δεν αναφέρετε την επωνυμία της εταιρίας την οποία προσδιορίζετε ως «εταιρία ιδιωτικών συμφερόντων που αντιμάχεται με κάθε τρόπο την ΠΑΣΕΓΕΣ» και επιπλέον λησμονείτε να αναφέρεται ότι για περισσότερα από 10 χρόνια, η ιδιωτικών συμφερόντων εταιρία συνεργαζόταν με την ΠΑΣΕΓΕΣ, ή μήπως τότε δεν ήταν ιδιωτικών συμφερόντων.

Μετατρέψετε την πρακτική του γιού μου, ο οποίος εδώ και πέντε περίπου μήνες υπηρετεί την Πατρίδα, σε διορισμό μόνο και μόνο για να με συκοφαντήσετε δημιουργώντας την εντύπωση στους επισκέπτες του site ότι η συμπεριφορά μου καθορίζεται από κρυφά συμφεροντολογικά κίνητρα, τα οποία, εσείς, αναλάβατε την ευθύνη να αποκαλύψετε και να προειδοποιήσετε τους αγρότες με το εν είδη διαγγέλματος συκοφαντικό κείμενο.

Διαμαρτύρομαι εντόνως για την ανωτέρω συκοφαντική συμπεριφορά σας όπως αυτή εκδηλώθηκε με την ανηρτημένη επιστολή και σας καλώ πρώτον να σταματήσετε να αναμιγνύετε την οικογένεια μου στις παραληρηματικές σας επιστολές και δεύτερον να προβείτε σε άμεση αποκατάσταση της αλήθειας και της προσωπικότητάς μου, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίο την πλήξατε. Σε διαφορετική περίπτωση σας γνωρίζω ότι θέλω ενεργήσει καθ’ υμών τα νόμιμα προκειμένου να προστατέψω την τιμή και την υπόληψη εμού και της οικογένειας μου».

Δείτε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Παν. Ζωγράφου στον “Αχελώο ΤV”:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close