Ελλάδα

Αναβλήθηκε η δίκη για την επίθεση στον Μπουτάρη

Ï äÞìáñ÷ïò Èåóóáëïíßêçò ðñïóÞñèå óôçí Åéóáããåëßá Èåóóáëïíßêçò ìåôÜ áðü ôçí åðßèåóç ðïõ äÝ÷èçêå áðü áãíþóôïõò ôï ÓÜââáôï 19/5/2018. (MotionTeam/ÖÁÍÇ ÔÑÕØÁÍÇ). ÄåõôÝñá 21/5/2018.

Διήμερη αναβολή στη δίκη των τριών συλληφθέντων που κατηγορούνται για συμμετοχή στην επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη αποφάσισε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημα για αναβολή της δίκης από τους τρεις ενήλικες συλληφθέντες, ενώ σε ότι αφορά στον ανήλικο που συνελήφθη μαζί τους, η υπόθεσή του διαχωρίστηκε και παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε να διατηρηθεί η κράτησή τους μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως της έδρας.

Οι κρατούμενοι διώκονται για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Στο δικαστήριο ο Μπουτάρης

Στην αίθουσα του Πλημμελειοδικείου βρέθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, ενώ περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μαρτύρων κατηγορίας.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Μετά την αναβολή της δίκης, ο κ. Μπουτάρης αποχώρησε από τα δικαστήρια, χωρίς να κάνει κάποια δήλωση.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους

Την ίδια ώρα και ενώ είναι σε εξέλιξη από τις αστυνομικές έρευνες οι έρευνες για την ταυτοποίηση των υπολοίπων δραστών που συμμετείχαν στα επεισόδια, διαβιβάστηκε στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης η έγγραφη παραγγελία, που έδωσε ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας, για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, αναφορικά με τον εντοπισμό φυσικών και ηθικών αυτουργών της επίθεσης.

Εκτός από την ταυτοποίηση των δραστών που δεν έχουν συλληφθεί, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί, μέσω της προκαταρκτικής έρευνας, να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες εναντίον όσων ενδεχομένως διέγειραν το πλήθος στη διάπραξη βιαιοπραγιών, ή τους προκάλεσαν να τελέσουν εγκλήματα.

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button