Γεγονότα

Αναβλήθηκαν τα ασφαλιστικά για το πάρκο

koi-parko-ergasies2

Έναν μήνα πήρε αναβολή από το Πρωτοδικείο του Αγρινίου η εκδίκαση της προσφυγής των πολιτών που τάσσονται κατά της ανάπλασης του πάρκου. Πρόκειται για την κύρια προσφυγή ασφαλιστικών μέτρων που πρόσφατα απορρίφθηκε ως προς το σκέλος της έκδοσης προσωρινής διαταγής αναστολής των εργασιών.

Η τότε απόφαση της Πρωτοδίκη του Αγρινίου, είχε μπει και στην ουσία της υπόθεσης και έκανε συγκεκριμένες αναφορές στην αναγκαιότητα του έργου.

Να θυμίσουμε πως οι πολίτες που τάσσονται κατά του έργου, επικαλούμενοι έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ζητούσαν τη διακοπή του υποστηρίζοντας πως ο δήμος δεν παρέδωσε στοιχεία για τις κοπές δέντρων κλπ, παραπλανώντας ουσιαστικά, ώστε να απαλλαγεί από την περιβαλλοντική μελέτη του έργου.

Πάντως παρά το δεδομένο γεγονός του ενδιαφέροντος που έχουν οι πολίτες που τάσσονται κατά της ανάπλασης, είναι αξιοσημείωτο ότι η δική τους πλευρά ζήτησε την αναβολή, λόγω μη παρουσίας του δικηγόρου τους.

Η θέση του δήμου είναι τελείως διαφορετική και οι νομικοί του εκπρόσωποι υποστηρίζουν πως έχουν εφαρμοστεί όλες εκείνες οι νόμιμες ενέργειες, για να μην προβλέπεται περιβαλλοντική μελέτη. Να θυμίσουμε άλλωστε πως καμιά υπηρεσία δεν έχει ανακαλέσει κάποια άδεια ή δεν έχει ζητήσει την αναστολή της ανάπλασης, που έχει όλες τις απαιτούμενες άδειες.

Τελικά η προσφυγή θα εκδικαστεί σε έναν μήνα περίπου, ενώ να θυμίσουμε πως οι πολίτες κατά της ανάπλασης έχουν κάνει δεύτερη προσφυγή και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button