Γεγονότα

«Χριστιανικές Αγάπες» στον Αγιο Δημήτριο

koi-xristianikes agapes 2013 5

Πολλές εκατοντάδες νέων του Αγρινίου αλλά και πολιτών μεγαλύτερης ηλικίας, συμμετείχαν σήμερα το απόγευμα σε μια όμορφη γιορτή της αγάπης: Η «Χριστιανική Αγάπη», ένας θεσμός της πρώτης Εκκλησίας αναβίωσε για μία ακόμη χρονιά στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσευχή για να ακολουθήσουν οι «αγάπες», το κοινό δείπνο δηλαδή, έτσι όπως οι πρώτοι Χριστιανοί έκαναν στα δύσκολα χρόνια των διώξεων. Τα φαγητά προσέφεραν εθελοντές- εθελόντριες, που στηρίζουν και τα συσσίτια του Πνευματικού Κέντρου στο παρεκκλήσι της Ευαγγελίστριας. Ακούστηκαν ψαλμωδίες απ’ τη Χορωδία Ιεροψαλτών Αγρινίου και την Παιδική Χορωδία του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου, παρουσιάστηκαν δημοτικοί χοροί απ’ το τμήμα κατηχητικού του Ιερού Ναού, προβλήθηκε DVD με τη θεατρική παράσταση «Ελλάδα, το όμορφο κομμάτι της καρδιάς μου».

koi-xristianikes agapes 2013 1

Επίσης, μίλησαν μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», ενώ βραβεύτηκαν οι εθελοντές καθηγητές, όπως και οι διευθυντές του 6ου και του 2ου Γυμνασίου, όπου και πραγματοποιούνταν τα μαθήματα. Η εκδήλωση μάλιστα πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των μαθημάτων, τα οποία παρακολούθησαν 364 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ δίδαξαν 35 εθελοντές.

koi-xristianikes agapes 2013 8

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου πατήρ Κωνσταντίνος Καντάνης είπε : «Όπως οι πρώτοι Χριστιανοί, στα δύσκολα εκείνα χρόνια τελούσαν κοινά δείπνα , όπου όλοι μαζί προσεύχονταν και δειπνούσαν, έτσι και στη σημερινή περίοδο της κρίσης και της σκληρής δοκιμασίας του λαού μας, μπορούμε όλοι μαζί, από κοινού, με πραγματική αγάπη για τον πλησίον μας. Αισθήματα αλληλεγγύης και διάθεση προσφοράς να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση και να ορθοποδήσουμε».

Ο κ. Γ Έξαρχος απ’ το Κέντρο Ενότητος και Μελέτης- Προβολής των Ελληνικών Αξιών «Ενωμένη Ρωμιοσύνη», το οποίο υποστήριξε την όλη διοργάνωση, δήλωσε: «Εκδηλώσεις όπως η σημερινή αποτελούν έναν φάρο ελπίδας, καθώς μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να αναστήσουμε τη Ρωμιοσύνη. Η κρίση δεν είναι οικονομική, είναι πρωτίστως πνευματική».

koi- xristianikes agapes 2013 2

koi-xristianikes agapes 2013 4

koi-xristianikes agapes 2013 9

koi-xristianikes agapes 2013 7

koi-xristianikes agapes10

koi-xristianikes agapes11

koi-xristianikes agapes12

koi-xristianikes agapes13

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button