Δυτική Ελλάδα

Αναβάθμιση του συστήματος παρακολούθησης τεχνικών έργων της Περιφέρειας

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕυρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με σκοπό την  πλήρη αναβάθμιση του συστήματος παρακολούθησης τεχνικών έργων, τα οποία και υλοποιούνται και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από το τέλος του 2011, υλοποιεί πρόγραμμα παρακολούθησης των έργων που εκτελεί, ωστόσο, η δομή του και η ροή της παρακολούθησης δεν ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες.

Η αναβάθμισή του συστήματος στοχεύει στην πλήρη παρακολούθηση της ροής των διαδικασιών, από την ώρα της πρότασης μέχρι και την αποπληρωμή τους σε όλες τις φάσεις, την ύπαρξη καρτέλας ολοκληρωμένης παρακολούθησης του έργου και πλήρη τυποποίηση  των εντύπων.

Μετά την πλήρη αναβάθμισή του και την πλήρη ενημέρωση του συστήματος, πρόκειται να λειτουργήσει και εφαρμογή ανοικτή στους πολίτες σε ηλεκτρονικούς χάρτες  στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (pde.gov.gr).

Το συγκεκριμένο σύστημα παρακολούθησης ενισχύει τους κανόνες διαφάνειας, βοηθά στην έκδοση στατιστικών στοιχείων για τους χρόνους εκτέλεσης έργων και το κόστος αυτών, αποφεύγονται επικαλύψεις έργων ενώ θα είναι σαφείς και οι παρεμβάσεις που γίνονται σε κάθε σημείο.

Να σημειωθεί πως όταν ανέλαβε το 2011 η αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γίνονταν περίπου 500 έργα, ενώ πλέον υλοποιούνται περισσότερα από 1.000 έργα με σημαντικά υποέργα το καθένα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Δημήτρη Καραβίδα και συμμετείχαν η Διονυσία Μαράτου, Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας, ο  Δημήτρης Ανεστόπουλος, Διευθυντής Υπηρεσίας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο Ηλίας Κρηνίδης, Διευθυντής Οικονομικής Υπηρεσίας και στελέχη του Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, των τεχνικών και οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button