ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Ανατροπή νταλίκας και τραυματισμός στο Ακτιο-Αμβρακία, καταγγελία από το Ε.Κ. Αγρινίου

Για ατύχημα που έχει τον ίδιο παρονομαστή, την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας και ελέγχων στου χώρους δουλείας, κάνει λόγο ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Στην ανακοίνωση – καταγγελία, γνωστοποιείται το περιστατικό που έχει να κάνει με ανατροπή νταλίκας και τραυματισμό του οδηγού.


Συγκεκριμένα:

«Την ώρα  που  όλη η χώρα θρηνεί για το φρικαλέο έγκλημα με την δολοφονία τόσων ανθρώπων με τα τρένα στα Τέμπη, ένα ακόμα εργατικό ατύχημα στην περιοχή μας έρχεται να προστεθεί στον μακρύ αυτόν κατάλογο.
Στο έργο της Αμβρακίας οδού είχαμε ξανά ανατροπή νταλίκας και τραυματισμό του οδηγού, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε μονάδα υγείας της περιοχής .

Είναι ένα ακόμα ατύχημα στα εργοτάξια που έχει και αυτό τον ίδιο παρονομαστή και είναι η παντελής έλλειψη μέτρων ασφαλείας και ελέγχων στου χώρους δουλείας . Παρόλα αυτά οι εργοδότες συνεχίζουν να ρίχνουν το “φταίξιμο” στους εργαζόμενους που κάτω από την ανάγκη της επιβίωσης και το φόβο της απόλυσης αναγκάζονται να εργάζονται σε επικίνδυνες συνθήκες  και  εξαντλητικά ωράρια εργασίας, συνθήκες που οι ίδιοι οι εργοδότες επιβάλουν.

Φτάνει πια! Δε θα παίζουμε καθημερινά τη ζωή μας κορώνα – γράμματα και μάλιστα για ένα μισθό που δε φτάνει να ζούμε αξιοπρεπώς!

Για όλα αυτά φταίει τα ατυχήματα φταίει  η κακιά η ώρα;

Φυσικά όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας . Τα πάντα θυσιάζονται στο βωμό να γίνει ‘’γρήγορα το έργο’’ να ‘’μην μπει μέσα η εταιρεία’’ , έτσι  λοιπόν η ζωή το εργαζομένων μετατρέπεται σε κόστος που δεν είναι επιλέξιμο από την εργοδοσία .

Απαιτούμε :

  • Να παρθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για όλους τους εργαζόμενους στα εργοτάξια .
  • Να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς .
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, να υπάρχει γιατρός εργασίας.
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας.
  • Ελέγχους από το ΣΕΠΕ για την τήρηση των μέτρων».
Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Για πιο Σεπε μιλάς;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Γι’αυτό που πας να κάνεις καταγγελία και σε γράφουν να μην πω που ή στο όταν είναι να κάνουν αυτοψία στην καταγγελία παίρνουν τηλέφωνο πρώτα τα αφεντικά για να τα βρουν όλα καλά και να γλυτώσουν τα πρόστιμα;;;;;;;; Και προκαλώ να βγει ένα μεγάλο κεφάλι από το σεπε να διαψεύσει αυτό που λέω……. Για να μην αναφέρω για τις “τούρτες σοκολάτας” που παίρνουν μαζί τους φεύγοντας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button