ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ανατριχιάζουν οι νέες μαρτυρίες γονέων που τα παιδιά τους έπεσαν θύματα του ψευτογιατρού

Ανατριχιαστικές είναι κάποιες από τις νέες καταγγελίες πολιτών που φαίνεται να έπεσαν θύματα του 47χρονου ψευτογιατρού Νίκου Κοντοστάθη.

Περισσότεροι από 40 πολίτες έχουν επικοινωνήσει με αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, και σταδιακά δίνουν καταθέσεις περιγράφοντας τη σοκαριστική απάθεια με την οποία αντιμετώπισε τους ίδιους και τους ασθενείς συγγενείς τους.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία της μητέρας ενός 17χρονου σήμερα αγοριού, που αντιμετώπιζε σοβαρό κινητικό πρόβλημα. «To παιδί ακολουθούσε μια συμβατική θεραπεία, αυτός όμως για να μπορέσει να το γιατρέψει έπρεπε να διακοπεί η θεραπεία. Μέσα σε ένα μήνα το παιδί σταμάτησε να βαδίζει. Βάδιζε με δυσκολία. Συνεχώς μου έλεγε στο τηλέφωνο ότι να μην ανησυχώ, είναι μεταβατικό στάδιο, το παιδί μετά από αυτό θα περπατήσει», περιγράφει η συγκεκριμένη γυναίκα.

Η επαφή τους έγινε όταν το αγόρι ήταν 14 χρόνων, μέσα σε εκκλησία: «Μας παρουσιάστηκε σαν βοτανοθεραπευτής, με συστάσεις από το Αγιον Ορος. Και ότι μπορεί να θεραπεύσει με τις δικές του θεραπείες οποιαδήποτε κατάσταση. Και αυτό που είχαμε εμείς και καρκίνο και τα πάντα. Οι συναντήσεις γίνονταν τις Κυριακές στην εκκλησία. Πήγαινα κι εγώ στην εκκλησία και μου έλεγε εντάξει το παιδί θα το βλέπω εδώ, να είσαι και υποχρεωμένη. Θα έρχομαι εγώ εκεί πέρα για να βλέπω το παιδί σου».

Η πικραμένη μητέρα περιγράφει τον χρόνο της «δήθεν» αγωγής και τον τρόπο: «Ητανε γύρω στα 500 ευρώ όλη αυτή η ιστορία για περίπου ένα χρόνο που κράτησε. Είχε κάποια βότανα που μας έδινε, πολλά αφεψήματα. Ενα διατροφολόγιο με πολλές βιταμίνες. Και είχε κάτι μπουκαλάκια με σταγόνες που αυτές θα κάνανε τη δουλειά. Σε εμάς τότε ήταν βοτανοθεραπευτής. Αυτή ήταν η ιδιότητα που έλεγε. Συγχρόνως βέβαια ήταν αεροπόρος και κάποιες φορές που δεν τον έβρισκα στα τηλέφωνα, στο κινητό του μου έλεγε ότι ήταν σε ειδική αποστολή στην Αμερική».

Ακύρωνε τους γιατρούς

Ο πονεμένος πατέρας του 16χρονου Θεοδόση, που άφησε την τελευταία του πνοή το 2017, στην κατάθεσή του περιγράφει τις ανάλγητες κινήσεις του Νίκου Κοντοστάθη: «Ο Κοντός μάς είπε πως δεν υπάρχει υποτροπή-αύξηση του όγκου ακυρώνοντας τους γιατρούς ή τον γιατρό που γνωμάτευσε τη μαγνητική εξέταση που πραγματοποιήσαμε εκείνο το χρονικό διάστημα, αλλά ό,τι υπήρχε από τα υπολείμματα του όγκου αποσυντίθεται, δημιουργούνται αυλακώσεις με υγρά και αποβάλλονται από τον οργανισμό. Η τέταρτη συνάντησή μας πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο, όπου εκεί μας έδωσε για πρώτη φορά το κουτί με τα σκευάσματα της θεραπείας του, το οποίο όπως μας είπε προοριζόταν για τη θεραπεία κάποιου μεσήλικα αλλά ο Κοντός επέλεξε να παραχωρήσει τη θέση του για το καλό του παιδιού μας. Επίσης, μας έδωσε και ένα σημείωμα το οποίο ανέγραφε χειρόγραφα τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά και προορισμούς συνολικής αξίας 22.000 ευρώ».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button