Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αναστάτωση στον Γαλατά για τα ποντίκια στο νερό

Καθαρίζονται οι δεξαμενές - Ερωτηματικά για την συντήρηση του δικτύου

Ξεκίνησε η αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε στον Γαλατά με την ύπαρξη ποντικιών στις δεξαμενές και το δίκτυο ύδρευσης του χωριού.

Από την ώρα που διαπιστώθηκε η ύπαρξη ποντικιού σε παροχή σπιτιού, ειδοποιήθηκε ο δήμος Ναυπακτίας και η ΔΕΥΑΝ, έγινε άμεση διακοπή υδροδότησης και ξεκίνησε ο καθαρισμός των δεξαμενών, ενώ παράλληλα διανεμήθηκε εμφιαλωμένο νερό. Σύμφωνα με τους τεχνικούς της ΔΕΥΑΝ και του δήμου, που ενημέρωσαν και τον πρόεδρο του Γαλατά, Λευτέρη Μπαλωμένο, τα ποντίκια προφανώς βρήκαν κάποια μικρή τρύπα στο χώρο της δεξαμενής και μπήκαν από εκεί.


Με την διακοπή ρεύματος όμως που έγινε πριν από λίγες ημέρες, έπεσε η στάθμη του νερού με αποτέλεσμα τα ποντίκια να πέσουν στη δεξαμενή και να πνιγούν. Έτσι ένα από αυτά κατέληξε σε ένα σπίτι, μέσω του δικτύου φράζοντας τον σωλήνα του νερού. Ο ιδιοκτήτης κάλεσε υδραυλικό που βρήκε το ποντίκι φρακαρισμένο στο σωλήνα πριν τον υδρομετρητή.

Από εκεί ξεκίνησε η διαδικασία αναζήτησης του προβλήματος με την δημοτική αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες να κινητοποιούνται, διακόπτοντας την υδροδότηση για να κάνουν καθαρισμούς και απολύμανση στις δυο δεξαμενές.

Όπως ενημερώνει ο κ. Μπαλωμένος, η μια δεξαμενή καθαρίστηκε ήδη και διοχετεύτηκε και πάλι νερό, ενώ η δεύτερη, που υδροδοτεί το χωριό στο νότιο μέρος, βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του καθαρισμού, που μέχρι το απόγευμα θα έχει ολοκληρωθεί.

Ωστόσο πολλοί κάτοικοι δεν αρκούνται σε αυτά, με τον φόβο ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Μάλιστα και πολλοί επαγγελματίες της εστίασης απειλούν ακόμα και με μηνύσεις κατά του δήμου και της ΔΕΥΑΝ, εκτιμώντας ότι δεν γίνονται έλεγχοι και συντήρηση στις δεξαμενές. Πιστεύουν ότι αν γίνονταν τα προβλεπόμενα, το πρόβλημα θα είχε προληφθεί και δεν θα έφτανε ένα ολόκληρο χωριό να τρέμει στην ιδέα ότι για καιρό έπινε νερό στο οποίο βρίσκονταν ποντίκια.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ, aixmi-news.gr

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button