Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αναστάτωσε τον Μύτικα με τα απόνερά της θαλαμηγός 42 μέτρων

Το περιστατικό που συνέβη στον Μύτικα σήμερα νωρίς το πρωί της Τρίτης δεν είναι πρωτοφανές, καθότι έχει εξελιχθεί σε φαινόμενο που ενοχλεί και εκνευρίζει κάθε καλοκαίρι λουόμενους και ντόπιους.

Το μέγεθος των απόνερων που «σήκωσε» 42μετρη θαλαμηγός στην περιοχή ήταν πραγματικά πολύ μεγάλo κι επικίνδυνo.


Η θαλαμηγός πέρασε με μεγάλη ταχύτητα στο στενό μεταξύ Καλάμου και Μύτικα, με αποτέλεσμα τεράστια κύματα να προκαλέσουν ένα κομφούζιο σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Μύτικα.

Χαρακτηριστικές της κατάστασης ήταν εξάλλου και οι εντονότατες διαμαρτυρίες από ηλικιωμένους που έκαναν το μπάνιο τους στην είσοδο του Μύτικα.

Απαιτείται να γίνουν συστάσεις ώστε τα μεγάλα σκάφη, όταν διέρχονται από το στενό Καλάμου – Μύτικα να «κόβουν» ταχύτητα, γιατί υπάρχει παραθαλάσσιος οικισμός και παραλίες λουομένων.

Εξάλλου, είναι βασικός κανόνας της ναυσιπλοΐας και υπάρχει σχετική λιμενική διάταξη για τις προβλεπόμενες ταχύτητες μεγάλων σκαφών όταν περνούν από στενά και σε περιοχές με παραλιακούς οικισμούς και παραλίες.

Η 42μετρη θαλαμηγός που προκάλεσε το πρόβλημα, μπορεί να εντοπιστεί και στην ιστοσελίδα Marine Traffic, όπου και φαίνεται ότι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη περιοχή αγκυροβολημένη αρόδο και την είδαν καθαρά πάρα πολλοί κάτοικοι.

Πηγή: mytikaspress.blogspot.com

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button