Γεγονότα

Aνάστατοι οι καθηγητές Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (φωτο)

koi-kathigites-b elme 3Σε συζήτηση με μέλη του Δ.Σ της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας προχώρησαν σήμερα το πρωί καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων της περιοχής των οποίων τα ονόματα συμπεριλαμβάνονται στη μαύρη λίστα της διαθεσιμότητας.

Η συζήτηση έγινε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και οι καθηγητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μία σειρά δράσεων από εδώ και στο εξής. Αυτό που αποφασίστηκε είναι αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Β’θμιας εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι, ενώ πιθανή είναι και η συγκέντρωση τους στα κεντρικά της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης την Παρασκευή και τη Δευτέρα.

koi-kathgites tee-b elme 2

«Στην Ελλάδα γενικότερα αλλά και ειδικότερα στην δική μας Διεύθυνση δεν περισσεύει κανένας εκπαιδευτικός. Όλοι είναι απαραίτητοι και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε ώστε κανένας συνάδελφος να μη τεθεί σε διαθεσιμότητα. Σήμερα εδώ συζητάμε ποιες οι δράσεις που μπορούμε να αναλάβουμε για να αποτρέψουμε αυτό που πάει να γίνει», δηλώνει ο κ. Καραμητσόπουλος στο agriniopress.gr

Οι καθηγητές είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για το μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους.

«Είμαι νοσηλεύτρια, από αυτούς που δούλεψαν πολλά χρόνια ως αναπληρωτές και που γυρίσαμε όλη την Ελλάδα για να δουλέψουμε στον τόπο μας. Τα δημόσια νοσοκομεία κρατιούνται από Δ.Ε νοσηλευτές που δουλεύουν έπειτα σε ΤΕΙ, σε νηπιακούς σταθμούς… Τώρα φοβόμαστε. Ότι δεν θα διατεθούμε καν σε άλλα νοσοκομεία, όπως λένε, αλλά ότι θα μείνουμε άνεργοι. Και είμαστε 50 χρονών, με παιδιά που σπουδάζουν. Τι θα κάνουμε;», σχολιάζει εκφράζοντας την ανασφάλεια τη δική της και των συναδέλφων της η κ. Β. Ψαρρά.

koi-kathigites tee-b emlme 1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button