ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

«Αναψε φωτιές» η θνητότητα στην ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου-ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ και Π. Παπαδόπουλου

Τις τελευταίες μέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας η υψηλή θνητότητα στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Αγρινίου που αναμφίβολα δημιουργεί προβληματισμούς για τη διαχείριση των υπευθύνων εντός και εκτός νοσοκομείου.

Σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία, παραθέτει μια σειρά από ερωτήματα, καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και «να αφήσει τα κροκοδείλια δάκρυα».


Αναλυτικά:

«Σε μια περίοδο που το προσωπικό δίνει αδιάλειπτα τη μάχη με τον ιό κάνοντας ηρωικές προσπάθειες να κρατήσει όρθιο το σύστημα υγείας, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, υπαμειβόμενο και εξαντλημένο, πολλά δημοσιεύματα για τη ΜΕΘ Αγρινίου, από ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας δίνουν και παίρνουν, με θέμα το μπαλάκι των ευθυνών μεταξύ αρμοδίων. Οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι στατιστικές! Και μια (1) ανθρώπινη ζωή να σωθεί παραπάνω είναι εξαιρετικά σημαντικό!

Είναι φανερό ότι από την τραγική διαχείριση της κατάστασης προκύπτουν τα εξής ερωτήματα.

– Γιατί το Υπουργείο και η 6η ΥΠΕ δηλώνουν άγνοια για την τραγική κατάσταση αφού είναι γνωστό ότι όλες οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ και η διαχείριση τους γίνεται από το ΕΚΑΒ;
-Γιατί δηλώνουν άγνοια από τη στιγμή που όλα τα στοιχεία είναι ανά πάσα στιγμή σε γνώση της 6η ΥΠΕ και του Υπουργείου;
Και ας συμφωνήσουμε λοιπόν ότι δεν ήξεραν «τίποτα» για την θνητότητα της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου.
– Γιατί τόσο καιρό δεν ενίσχυσαν τη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου;
– Γιατί υποχρέωσαν ένα Νοσοκομείο όπως αυτό του Αγρινίου να γίνει Νοσοκομείο Αναφοράς Covid-19 χωρίς την απαραίτητη στελέχωση και τον απαραίτητο εξοπλισμό (για μήνες χωρίς μοριακό αναλυτή);
– Γιατί το αίτημα του νοσοκομείου Αγρινίου προς το υπουργείο Υγείας για την κάλυψη θέσης με μόνιμο ιατρό εξειδικευμένο στην εντατικολογία μετατράπηκε από τη μεριά του Υπουργείου σε θέση όπου ο ιατρός δεν απαιτείται να έχει εξειδίκευση στην εντατικολογία;

Το μόνο που τους νοιάζει είναι εν μέσω πανδημίας να αλλάζουν διοικήσεις (Πάνου Παπαδόπουλου στο Μεσολόγγι) ώστε να είναι έτοιμοι για τους σχεδιασμούς της επόμενης μέρας.
Για την επόμενη μέρα, η κυβέρνηση, μετά τη διάλυση του 8ωρου, σχεδιάζει να αλλάξει το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ κι αυτός είναι ο λόγος που δεν προχωρά ούτε σε στελέχωση με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ούτε υπόσχεται αύξηση των δημόσιων δαπανών για την υγεία στο μέσο όρο των χωρών της ΕΕ, δηλαδή στο 7% (από το 5% που βρίσκεται σήμερα).

Με την πανδημία να μην έχει ακόμα τελειώσει, ο πρωθυπουργός μίλησε πρόσφατα για συμπράξεις του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή ΣΔΙΤ, αποφεύγοντας όμως να αναφέρει τη συγκεκριμένη λέξη εξαιτίας της τεράστιας αποδοχής που απολαμβάνει το ΕΣΥ μετά την πανδημία, αποδοχή που αγγίζει σύμφωνα με έρευνες το 85% των πολιτών.
Να αναλάβουν λοιπόν τις ευθύνες τους και να αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα. Η κοινωνία είναι θορυβημένη, θυμωμένη και απαιτεί απαντήσεις».

Ο Πάνος Παπαδόπουλος, που πρόσφατα απομακρύνθηκε από τη θέση του διοικητή στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου, με δημόσια δήλωση του τονίζει πως «δεν είναι ώρα για αλληλοεξόντωση μεταξύ του διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ.κ. Καρβέλη και και του διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου Ανδ. Τσώλη».

Η δήλωση του:

«Με έκπληξη παρατηρώ αυτές τις ημέρες τα “εχθρικά” πυρά που εκτοξεύονται αναφορικά με την θνησιμότητα στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου, μεταξύ του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη και του Διοικητή του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας – Ν.Μ. Αγρινίου κ. Ανδρέα Τσώλη.

Επειδή τυγχάνει να είμαι γνώστης των όσων έχουν διαμειφθεί – τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο – καλώ τους δύο (2) θεσμικούς παράγοντες στην δημόσια υγεία, να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ την δημόσια αντιπαράθεση και αλληλοεξόντωση για απόδοση τυχόν ευθυνών, καθότι και η πανδημία είναι παρούσα και οι εμβολιασμοί πρέπει να ολοκληρωθούν!

Τέλος, επισημαίνω ότι οι τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις και η δυσφήμιση ανά το Πανελλήνιο, μόνο κακό μπορεί να εισφέρουν στην όλη υπόθεση.

Προσανατολιστείτε λοιπόν σε ό,τι επιβάλει η συγκυρία και μην απαξιώνετε τη δουλειά που έχει γίνει από το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό. Όλοι είμαστε περαστικοί από τον χώρο της υγείας. Το αποτύπωμα όμως μένει. Και τέτοιου είδους πρακτικές – άραγε θα ακολουθήσουν και άλλες; – μικρή υπηρεσία προσφέρουν και ανοίγουν την όρεξη για ό,τι θα ακολουθήσει για τα Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας…

Υ.Γ. Στη ζωή, για μια ακόμα φορά, επιβεβαιώνεται η θεμελιώδης αξία «Καλύτερα το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν».

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button