Δυτική Ελλάδα

Ανανεώνονται οι συμβάσεις των νοσηλευτών στις ΜΕΘ

epi-nosokomeio (640 x 406)Λύθηκε το πρόβλημα που είχε ανακύψει με την λήξη των συμβάσεων των νοσηλευτών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ελέγχου Και Πρόληψης Νοσημάτων συνεδριάζοντας την Πέμπτη συνεκτιμώντας “την αναγκαιότητα να μην σταματήσει η λειτουργία ζωτικών μονάδων του ΕΣΥ λόγω ελλείψεως ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού”, αποφάσισε να παρατείνει τις συμβάσεις των 170 αυτών εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από τη σχετική ανάδειξη του θέματος από την ΕΝΕ και μετά από σχετική εισήγηση του Προέδρου του Οργανισμού, Αθ. Γιαννόπουλου, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση η συνέχιση της αμοιβής των εν λόγω νοσηλευτών μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη νέα προκήρυξη, επανατοποθετώντας στις θέσεις τους όλους τους νοσηλευτές των οποίων οι συμβάσεις είχαν εκπνεύσει από την αρχή του Οκτώβρη.

Μετά και την εξέλιξη αυτή βέβαια, πρέπει να διευκρινιστεί, οι νοσηλευτές επιστρέφουν στις θέσεις τους μέχρι και την πρόσληψη νέων συμβασιούχων. Γι΄αυτό και η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος εξέφρασε μεν την ικανοποίησή της για την απόφαση αυτή που διασφαλίζει την επαναλειτουργία δεκάδων κλινών των ΜΕΘ, πλην όμως υποστηρίζει σθεναρά την εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης, κάτι που -όπως τονίζει- θα επιτευχθεί μόνον με την πρόσληψη μονίμων νοσηλευτών.

“Θεωρούμε αυτονόητη τη δρομολόγηση από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, όλων εκείνων των διαδικασιών που θα απομακρύνουν κάθε ενδεχόμενο επανάληψης του παρόντος προβλήματος, ώστε να μην έρθουμε στη δυσάρεστη θέση να επανέλθουμε σε παρόμοιες χρονοβόρες και ψυχοφθόρες διαδικασίες” τονίζεται σε ανακοίνωσή της η ΕΝΕ.

stogiatro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button