Γεγονότα

Αναμένονται ανακοινώσεις για την Ιόνια Οδό

Τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής στα ιδιωτικά συμφωνητικά. Ανακοινώσεις για τις εξελίξεις στους τέσσερις «παγωμένους» αυτοκινητόδρομους αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, οι δύο πλευρές έχουν πλέον καταλήξει σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τις αποζημιώσεις των παραχωρησιούχων. Μάλιστα το Δημόσιο ζήτησε να τεθεί αυστηρό χρονοδιάγραμμα για τις υποχρεώσεις που θα αναλάβουν οι κοινοπραξίες των κατασκευαστών μετά την καταβολή της πρώτης δόσης της αποζημίωσης, σημείο στο οποίο υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις ανάμεσα στους εμπλεκόμενους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής”, ο κ. Καλογιάννης επιβεβαιώνει ότι υπήρξαν τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής στα ιδιωτικά συμφωνητικά, αλλά «στο πλαίσιο μιας συνεχούς διαβούλευσης». Όσο για το πώς θα καλυφθούν οι αποζημιώσεις, «το υπουργείο Οικονομικών θα κρίνει αν θα χρησιμοποιηθεί το δάνειο από την ΕΤΕπ ή πόροι του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων».
Όσον αφορά το δεύτερο επίπεδο της προσπάθειας επανέναρξης των έργων, τις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης, ο κ. Καλογιάννης προαναγγέλλει εξελίξεις. «Έχουμε προχωρήσει πολύ», αναφέρει. «Το θέμα της Κύπρου καθυστέρησε για μερικές ημέρες τις συζητήσεις, αλλά πλέον έχει ξεπεραστεί. Μέσα στο προσεχές διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τις τέσσερις παραχωρήσεις».
http://www.patrisnews.com

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button