Γεγονότα

Ανάληψη Θέρμου: Καταγγέλλουν ρατσιστικό αποκλεισμό γυναίκας από την πομπή της Εξόδου

soulkouke-loizos1Σε μια σοβαρή καταγγελία, κάνοντας λόγο για “ρατσιστικό φαινόμενο” και “κοινωνικό αποκλεισμό”, προχώρησαν τα μέλη του Συλλόγου “Οι φίλοι του Μουσείου της ορεινής Τριχωνίδας” μετά τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό γυναίκας Αλβανικής καταγωγής, από την πομπή στις Εορτές Εξόδου στο Μεσολόγγι, στο γκρουπ της Ανάληψης Θέρμου, που συμμετέχει στις εκδηλώσεις.

Την καταγγελία την κάνει ο κ. Βασίλης Λοϊζος, σύζυγος της Δάφνης Σουλκούκε, η οποία είναι δημότισσα Θέρμου, που όπως κάνει γνωστό, η συμμετοχή της συζύγου του στις φετινές Γιορτές Εξόδου δηλώθηκε πριν από έναν μήνα, και αιφνιδιαστκά, ενημερώθηκε την Παρασκευή ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει, κατόπιν σχετικής απόφασης του πρόεδρου της τοπικής Κοινότητα της Ανάληψης.

Να σημειωθεί πως η Δάφνη Σουκούλκε, είναι ενεργή στην τοπική κοινωνία και μέσω του Συλλόγου “Οι Φίλοι του Μουσείου της ορεινής Τριχωνίδας” έχει αναπτύξει πολλές δράσεις στην περιοχή, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως πριν δέκα χρόνια, συμμετείχε κανονικά στις Γιορτές Εξόδου, συμμετέχοντας στην αποστολή της Ανάληψης.

Για το θέμα που προέκυψε μάλιστα, έχει ζητηθεί να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου και έχει ενημερωθεί σχετικά ο πρόεδρος του κ. Μαραγιάνης.

Αναλυτικά η καταγγελία του Συλλόγου για τον αποκλεισμό της Δάφνης Σουλκούκε:

“Ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε το 2005 και από τότε δραστηριοποιείται συνεχώς στα δρώμενα της Ορεινής Τριχωνίδας με σειρά εκδηλώσεων και δράσεων που αναδεικνύουν και προβάλλουν το τόπο αλλά προσφέρουν και παράγουν και πολιτισμό. Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μοιραστούμε δημόσια ένα πολύ σοβαρό γεγονός που δημιουργήθηκε στην Ανάληψη Τριχωνίδας και αφορά αποκλεισμό μέλους μας από την αποστολή συμμετοχής στην Παρέλαση για την Έξοδο Μεσολογγίου με καθαρά ρατσιστικά κριτήρια που δημιούργησαν κοινωνικό αποκλεισμό.

Το μέλος μας Δάφνη Σουλκούκε η οποία είναι δημότης Θέρμου με οικογενειακή μερίδα πέντε ατόμων , ερχόμενη στην Ελλάδα από την Αλβανία βαπτίστηκε ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ , εγγράφτηκε σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ όπου και φοίτησε και άνοιξε οικογενειακή μερίδα στο Δήμο Θέρμο , παντρεύτηκε σε εκκλησία στην Ανάληψη ενώ σε λίγους μήνες θα αποκτήσει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. Το 2008 επί Δημαρχίας Θεόδωρου Πορφύρη και Προεδρίας στην Τοπική Κοινότητα Αναλήψεως Παναγιώτη Καλογερή συμμετείχε ντυμένη με την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ στην αποστολή της Ανάληψης Τριχωνίδας στην παρέλαση για τις Εορτές Εξόδου Μεσολογγίου, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών με μεγάλη απήχηση και με μοναδικό σκοπό το καλό του τόπου μας , ενδεικτικά αναφέρουμε την τοποθέτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ σε κεντρικές πλατείες χωριών, το καθαρισμό βρυσών και μονοπατιών, την διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε οικογένειες , την συνάντηση γυναικών στην Ανάληψη, το χριστουγεννιάτικο στολισμό, την προσφορά γλυκών σε πολιούχους χωριών και άλλα πολλά. Σημειώνουμε ότι πέρυσι δηλαδή το 2017 το ένα τέκνο της , η Στεφανία Λοϊζου του Βασιλείου και της Δάφνης επιλέχθηκε από τα σχολεία του Μεσολογγίου και ήταν από τους επικεφαλής στης παρέλαση για την Έξοδο του Μεσολογγίου ως  “Ελλάδα” , τι μεγαλύτερη τιμή για μια μάνα, για μια οικογένεια , για ένα τόπο.soulkouke-loizos2Στις φετινές προετοιμασίες δήλωσε πριν έναν μήνα την συμμετοχή της μαζί με το σύζυγο της στην αποστολή της Ανάληψης για την παρέλαση στο Μεσολόγγι, μάλιστα τηλεφωνικώς και γραπτώς συνομίλησε με την υπεύθυνη για τις λεπτομέρειες (νούμερο στολών κτλ ) χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ξαφνικά την Παρασκευή το μεσημέρι , μια μέρα πριν, ο Δήμαρχος Θέρμου τηλεφώνησε στο σύζυγο της και του ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αναλήψεως δεν επιθυμεί να συμμετέχει η Δάφνη στην παρέλαση γιατί δεν εκφράζει την πατρίδα μας και την απέκλεισαν από την αποστολή, απορία βέβαια που δεν πήρε ο ίδιος , μάλλον είχε αδυναμία.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Το 2018 σε μια σύγχρονη εποχή που όλα καθημερινά προχωράνε και αλλάζουν , εάν είναι δυνατόν κυριαρχούν ακόμη ρατσιστικές συμπεριφορές και κριτήρια κοινωνικού αποκλεισμού για ανθρώπους που αγαπούν την πατρίδα περισσότερο από όλους μας με πράξεις και δράσεις. Σήμερα η εκκλησία δέχεται όλους τους ανθρώπους , ο δάσκαλος  και ο καθηγητής μαθαίνει γράμματα σε όλα τα παιδιά , ο Χριστός αγάπαγε όλους τους μαθητές και όμως υπάρχουν αδύναμοι και εγωιστές άνθρωποι που δρουν με το τρόπο αυτό, δημιουργώντας αναστάτωση σε μια οικογένεια και στεναχώρια σε μικρά παιδιά.

Καλούμε το Δήμαρχο Θέρμου , τους  επικεφαλής των παρατάξεων και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου αμέσως , σήμερα κιόλας  να καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες κακές πράξεις που μόνο αισχρότητα και διχασμό προσφέρουν.

Δυναμώνουμε και συνεχίζουμε για το καλό του τόπου μας με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΑΚΟΜΗ ΨΗΛΟΤΕΡΑ.”

soulkouke-loizos3

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button