Δυτική Ελλάδα

Ανακοίνωση του Ν.Ο. Μεσολογγίου για θέματα της περιοχής

spo-nomΠρος  Νοήμονες Μεσολογγίτες” απευθύνεται η ανακοίνωση του Ναυτικού Ομίλου του Μεσολογγίου, παραθέτοντας τις θέσεις αλλά και τις ενέργειες του Ομίλου για μια σειρά μείζονα θέματα της περιοχής:

“Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου όπως και ο κάθε Ναυτικός Όμιλος  ανά την υφήλιο  είναι ομάδα ειδικών συμφερόντων ( λόμπυ) και ως εκ’ τούτου  πέραν της καταστατικής του υποχρέωσης  για τον Ναυταθλητισμό γενικότερα, υποστηρίζει και τις δραστηριότητες των μελών του και τα μέλη του ειδικότερα. Ο προϋπολογισμός του Ναυτικού Ομίλου καταρτίζεται βάση των εισφορών των μελών του και των πάσης φύσεως χορηγιών.

Ο Ναυτικός Όμιλος, όπου έχει έννομο συμφέρον θα παρεμβαίνει  υπέρ του περιβάλλοντος και της τοπικής οικονομίας πάντοτε . Το έννομο  συμφέρον του Ναυτικού Ομίλου  μας, κρίθηκε δικαστικώς πολλές φορές και ειδικότερα από το Συμβούλιο της Επικρατείας  στην περίπτωση του τούνελ της Κλόκοβας (παλιοβούνα). Στο Ναυτικό Όμιλο και στους δημότες της   ΙΠ Μεσολογγίου, Βασίλη Κυριακόπουλο και Ειρήνη Βούλγαρη ,  οι κάτοικοι της  Δυτικής, της Βορειοδυτικής  Ελλάδος και των  Ιονίων Νήσων , οφείλουν το ότι η Ιόνια οδός θα διέρχεται με τούνελ την Κλόκοβα. Αυτό σημαίνει συντομότερη , ασφαλή και χωρίς περιβαλλοντικές επιπτώσεις στον Πατραϊκό  Κόλπο, διέλευση της Ιόνιας οδού. Αποτρέψαμε με την προσφυγή μας την τεράστια περιβαλλοντική υποβάθμιση και την αφάνταστη ταλαιπωρία όλων μας με τις συνεχείς διακοπές της κυκλοφορίας (φουρνέλα) επί δύο χρόνια στο σημείο αυτό. Εργαστήκαμε για το master plan του λιμανιού γιατί απλούστατα πιστεύουμε , ότι το εισόδημα στην περιοχή θα έρθει από το λιμάνι (γιώτινγκ, εμπόριο, ακτοπλοϊκή σύνδεση και πάσης φύσεως λιμενικές δραστηριότητες )που δίνουν θέσεις εργασίας, χωρίς να αποκλείομε την παροχή υπηρεσιών.  Οι όποιες υπηρεσίες επιτρέπονται από  το νόμο με φειδώ και κανόνες. Αναδείξαμε την μεγάλη παρανομία που εξελίσσεται στον δημόσιο λιμένα Μεσολογγίου ( παράνομο παρκινγκ σκαφών)  δια της οποίας κυριολεκτικώς λεηλατείται το λιμάνι , από έναν ολλανδό (όχι τον ιπτάμενο…  άλλα αλεξιπτωτιστή )  και μερικούς ντόπιους πρόθυμους  που μας θεωρούν Μπανανία και ενδεχομένως όχι αδίκως.  Ο Ιερό μας Δήμος δια του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νιας (επειδή είναι ο κυριότερος αποδέκτης εσόδων), έχει απώλεια  1.800.000 ευρώ ετησίως  περίπου.

Επειδή  για τα μεγάλα αυτά ζητήματα της περιοχής, η  Δημοτική Αρχή, ο Εμπορικός Σύλλογος  και στο Λιμενικό Ταμείο τοποθετούνται πολύ διακριτικά  (ο κος Λουκόπουλος Βασίλειος  αντί να επιλύσει τα ζητήματα του λιμανιού, αναφέρεται  σε  ανηλεή συμφέροντα και  τοποθετεί  αδιάκριτα τον αδερφό του ως  πρόεδρο στην εταιρεία που λυμαίνεται το λιμάνι δια του παρκινγκ σκαφών).

  Ο Ναυτικός Όμιλος  καταθέτει  αρμοδίως τις ενστάσεις του στην επιχειρούμενη εγκατάσταση της «Βασιλόπουλος ΑΕ» ( πρώην DIA), απέναντι από τον Κήπο των  Ηρώων, που θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη μπαχαλοποίησει της ήδη επιβαρυμένης περιοχής    (3 διασταυρώσεις, 9 δρόμοι, Μαρινόπουλος, ΚΤΕΛ και κυκλοφορία ανασφάλιστων Ρομά χωρίς διπλώματα…).  Στο Μεσολόγγι απέμεινε ένα μνημείο σύμβολο, αυτό του κήπου των ηρώων και η  εγκατάσταση μιας ακόμη πολυεθνικής με μεταλλική παράγκα , απέναντι στο τείχος, θα σημάνει το τέλος κάθε αυταπάτης περί πόλεως προορισμού.

Θα μπορούσαν να υποχρεωθούν οι επενδυτές, από την περίφημη Δημόσια Διοίκηση μας τουλάχιστον σε κάπως καλαίσθητα κτίσματα. Δεν θα υπήρχε ουδεμία ένσταση και αντίρρηση, αν η «Βασιλόπουλος ΑΕ» αγόραζε (ιδιωτική ή δημόσια) έκταση προκειμένου να  εγκατασταθεί , αλά  L I D L . 

Πρέπει να επισημάνουμε ότι στο μεν LIDL υπάρχουν Γερμανοί επενδυτές εμφορούμενοι από κανόνες αναγκαστικά , εν αντιθέσει  με τους ελληνογκρίκ της αρπαχτής, του βολέματος όπου να’ναι και της μεγιστοποίησης  του κέρδους με ελάχιστα κεφάλαια. Αν λοιπόν και αυτοί «μπορέσουν» να εγκατασταθούν και λειτουργήσουν στο σημείο αυτό,  ο επόμενος σούπερ μπακάλης,  για να αντιμετωπίσει τον αθέμιτο ανταγωνισμό, θα πρέπει να εγκατασταθεί μέσα στον Κήπο !! Δεν υπάρχει καλύτερος  χώρος για shopping therapy με δροσιά και παρκινγκ στο περιβάλλοντα χώρο πρασίνου του τείχους. Είμαστε βέβαιοι  ότι η περίφημη  διοίκηση μας  και σε αυτή την περίπτωση  θα «συζητούσε» το θέμα!!

Εξηγούμαστε αν υπάρξει ένας ακόμα αθέμιτος ανταγωνισμός , οι τελευταίοι εναπομείναντες  μικροέμποροι και επαγγελματίες θα εξοντωθούν κυριολεκτικώς , η τοπική οικονομία θα λεηλατηθεί με ένα ελαχιστότατο αντάλλαγμα, δηλαδή την πρόσληψη καμιά δεκαριά νεοσκλάβων που θα έχουν απολυθεί από τους άλλους. Η πόλη χωρίς κανόνες θα οδηγηθεί σε μαρασμό, αυτοί θα φύγουν, αφού λεηλατήσουν και μαδήσουν την περιοχή και θα μείνουμε με τις μεταλλικές παράγκες.

Είμαστε βέβαιοι ότι κάποιοι θα σπεκουλάρουν για μια ακόμα φορά εις βάρος του ΝΟΜ , όπως κάθε φορά, θα σπεκουλάρουν μικροσυμφέροντα και μερικά λαμόγια. Διαβεβαιώνουμε τον όποιον  στενόμυαλο,  που  δεν αντιλαμβάνεται αυτά τα ζητήματα και θα σπεύσει να σπεκουλάρει, να παραπληροφορήσει και να συκοφαντήσει, ότι ούτως ή άλλως θα του εξασφαλίσουμε του πουλιού το γάλα….

Υ.Γ  Είναι γεγονός ότι σε αυτή την πόλη είμαστε σε βαθειά παρακμή, δεν εξηγείται  παρά μόνο σχιζοφρενικά  το ότι ορισμένοι, ευτυχώς λίγοι του μικροσυμφέροντος,     προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στους καταγγέλλοντες και όχι στους καταγγελλόμενους.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button